EcoMoto 930×122

bac_69836400

Clasa intreaga eliminata de la BAC

Pitesti. 31 august 2010.
Sesiunea de toamna a Bacalaureatului in Arges se sustine in conditii de o exigenta drastica, pana acum 15 elevi fiind deja eliminati, iar doi profesori supraveghetori risca sa ajunga in fata comieiei pentru disciplina.

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se afla in plin adesfasurare, peste 2500 de elevi argeseni fiind inscrisi. Acestia fie provin din generatiile anterioare, fie sunt cei care nu au putut sustine prima sesiune din cauza corigentelor. Inspectorul general Gabriel Bratu afirma vor promova doar cei care s-au pregatit si merita iar exigenta va fi maxima. Bratu mai spune ca Inspectoratul Scolar Arges nu a impus profesorilor un obiectiv anume referitor la procentul de promovabilitate, importanta fiind calitatea si nu cantitatea.
Acest lucru este intarit se de faptul ca echipe de la inspectorat au verificat cele 8 centre de evaluare din judet in prezenta unui reprezentat de la ministerul educatiei, iar 15 elevi au fost eliminati dupa ce au incercat prin diverse metode sa copieze. Ei au fost prinşi copiind la proba de limba şi literatura română şi daţi afară imediat de supraveghetori. 13 dintre eliminaţi susţineau examen la Grupul Şcolar Auto din Curtea de Argeş, adica o intreaga clasa, iar ceilalţi doi la Grup Şcolar Industrial de Construcţii Nr. 2, respectiv Colegiul Tehnic Dimitrie Dima.
In urma acestor controale doi profesori din Costesti care ar fi trebuit sa supravegheze elevii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Dima din Pitesti au fost inlocuiti si vor ajunge in fata unei comisii de disciplina deoarece nu si-au luat in serios aceste atributii. Ghinionistii profesori supraveghetori nu au observat un elev care copia in liniste chiar sub nasul lor, asta in timp ce insusi inspectorul generalul Bratu se afla in control in clasa respectiva.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3