EcoMoto 930×122

    bac2010

    Dezastru la Bac in Arges: Peste 80% dintre candidati nu au promovat in toamna

    Pitesti. 06 septembrie 2010.
    Rata de promovare in Arges inregistrata la examenul de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2010), inainte de solutionarea contestatiilor, este de 19,88%, iar la nivel national de 32,31% (cu 40,33 puncte procentuale sub media de anul trecut – 72,64%), potrivit Ministerului Educatiei. In cifre absolute, 21.433 elevi din 66.330 prezenti au obtinut medii care permit promovarea examenului. Numarul candidatilor respinsi (cu medii sub 6) este de 44.749. Potrivit datelor statistice furnizate de inspectoratele scolare judetene, 148 elevi au fost eliminati din examen, intrucat au fost prinsi copiind sau incercand sa copieze, 17 fiind din Arges. Nici un candidat nu a obtinut media generala 10.

    Din cei 2987 elevi argeseni inscrisi la bacul din toamna doar 544 au promovat. Nici de aceasta data surprizele negative nu au lipsit. Daca in vara pe locul intai in topul rusinii se afla Grupul Scolar Stefanesti, unde a promovat doar un singur elev, locul sau a fost luat de Liceul Teologic „Elim”, unde in aceasta toamna procentul de promovare a fost de 0%. Ce-i drept doar doi elevi au fost inscrisi la sesiunea de toamna. Locul secund a fost ocupat tot de Grupul Scolar din Stefanest, de data aceasta doar trei din cei 110 elevi inscrisi reusind sa fie declarati promovati.
    Din fericire procentul de promovare a fost maxim la Colegiul National „Zinca Golescu” din Pitesti, Liceul National cu Program de Atletism si Colegiile „Dinicu Golescu” si „Carol I” din Campulung. Cea mai mare medie la aceasta sesiune a obtinut-o o eleva de la Colegiul National Zinca Golescu din Pitesti, care a promovat cu media 8.33.
    Daca in vara, procentul de promovabilitate era de 61.6% inainte de rezolvarea contestatiilor media a crescut la 67,9%.Rezolvarea contestatiilor depuse in data de 5 septembrie are loc in intervalul 7-8 septembrie, iar afisarea rezultatelor finale este programata joi, 9 septembrie.{loadposition inside}

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90