930 x122 grota rece

incubator_giulesti

EXCLUSIV:Doi bebelusi din Pitesti in infernul de la Maternitatea Giulesti!

Pitesti. 17 august 2010.
Doi tineri din Pitesti care au plecat la Maternitatea Giulesti sa-si salveze baietelul nascut prematur, si-au pierdut copilul in explozia de luni seara.

Tragedia de la Maternitatea Giulesti din Bucuresti a lovit si doua familii din Pitesti. Din pacate, una dintre cele doua tinere familii de argeseni si-a pierdut baietelul nascut prematur, bebelusul aflandu-se in momentul tragicului eveniment, intr-unul dintre incubatoare. Nou nascutul a murit din cauza lipsei de oxigen. Celalalt copil se afla in stare grava internat la sectia de arsi a spitalului Grigore Alexandrescu.
Parintii pitesteni ai nou nascutului decedat au varsta de 28 de ani, iar in cursul serii si noptii de ieri, mama, care se afla la prima nastere, a fost consiliata de catre psihoteraputi spitalului Grigore Alexandrescu. In cusrsul zilei de marti, tanara mama a cerut externarea si a plecat de la Bucuresti pentru a-si ingropa copilul, cel mai probabil la Topoloveni, localitatea sa natala.
Patru bebelusi au murit luni seara, iar alti 7 sunt internati in stare grava, ca urmare a exploziei produse in sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti din Capitala.
Medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire a micutilor. Trei dintre acestia au arsuri de 70% din suprafata corpului, ceilalti, de 50% si arsuri ale cailor respiratorii. Conform reprezentantilor medicali, toti cei 11 nou-nascuti aflati la sectia de terapie intensiva din cadrul maternitatii Giulesti erau recuperati deja si puteau sa respire singuri.
Acestia au fost nascuti premature, dar in timp au fost stabilizati si nu mai erau cuplati la sursele de oxigen. Ei mai trebuiau sa mai stea acolo putin pentru a fi sub supravegherea medicilor si apoi urmau sa fie transferati.
Politia Româna a publicat marti o inregistrare video realizata dupa explozia de luni din maternitatea Giulesti din Bucuresti. Camera politiei trece prin coridoare, camere si sali ale maternitatii. Pereti, mesele, incubatoarele, podeaua, tavanul, toate sunt negre si poarta amprenta exploziei, iar pe jos zac obiecte carbonizate. Potrivit procurorului Marius Iacob, care conduce echipa de ancheta, sunt mai multe variante, insa nu este sigur ca focul a pornit de la firele improvizate la instalatia de aer conditionat.
Primul ministru Emil Boc a declarat astazi ca statul va acorda ajutoare de urgenta parintiilor copiilor decedati in incendiul de la Maternitatea Giulesti.{loadposition inside}.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3