Donaris 930 x 122

asistenta sociala

FENOMEN ÎNGRIJORĂTOR, ÎN CREȘTERE ÎN PITEȘTI

Fenomen îngrijorător, în creştere în Piteşti. Datele Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Piteşti arată o creştere continuă a numărului de persoane cu handicap.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Conform unui raport al Direcţiei transmis Primăriei, sunt înregistrate în municipiu circa 7.600 de persoane cu dizabilităţi (copii şi adulţi), dintre care circa 1.400 sunt cu handicap grav.

În acelaşi timp, în municipiu sunt şi 208 asistenţi personali pentru care pot opta persoanele cu dizabilităţi. Dacă nu vor sprijinul acestora, atunci primesc o sumă în plus faţă de indemnizaţia cuvenită conform legii pentru gradul de handicap pe care îl au.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Sumele plătite pentru persoanele cu dizabilităţi din Piteşti sunt de circa 15.000.000 de lei pe o perioadă un an.

În urma verificărilor efectuate (peste 200, aleatoriu) nu s-au constatat abateri de la lege privind abuzuri la adresa persoanelor cu dizabilităţi sau neconcordanţe faţă de declaraţiile şi actele pe baza cărora a fost obţinută încadrarea în grad de handicap.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90