930 x122 grota rece

ah1n1

Focar de AH1N1 la Scoala nr 11 Pitesti.

Pitesti. 8 decembrie 2009. DSP Arges.
Directia pentru Sanatate Publica Arges si Inspectoratul Scolar au anuntat astazi ca Scoala nr 11 Pitesti a fost inchisa dupa ce analizele de laborator au confirmat inca cinci noi cazuri de imbolnavire cu AH1N1 in randul elevilor. Cursurile vor fi suspendate pana luni, perioada in care toata unitatea scolara va fi inchisa si dezinfectata. Cele noi cinci imbolnaviri confirmate aseara s-au inregistrat in trei clase diferite dupa cum urmeaza, doua imbolnaviri la clasa a II-a, alte doua la clasa a VIII-a si una la clasa I. Analizele au aratat faptul ca aceste cazuri nu sunt grave, motiv pentru care copiii nu au fost internati la Sectia de Boli Infectioase. ei au fost izolati la domiciliu si vor primi tratament cu Tamiflu. Directoarea coord. adj. a DSP Arges, dr. Maria Paun s-a declarat ingrijorata de faptul ca numarul imbolnavirilor ar putea exploda in luna ianuarie, odata cu revenirea elevilor din vacanta de iarna.
Pe langa acestei cinci elevi de la Scoala nr 11, au mai fost confirmate inca doua imbolnaviri cu AH1N1 la inca doua unitati scolare din Pitesti, respectiv la Colegiul Zinca Golescu si la Scoala nr. 5. Aici au fost supendate cursurile doar in clasele din care faceau parte elevii bolnavi.
Din aprilie 2009, de la aparitia acestui virus, in judetul Arges au fost confirmate 45 de cazuri de imbolnavire cu virusul AH1N1. Pana ieri in Arges au fost vaccinati impotriva virusului gripei porcine 1100 de cadre medicale, 381 de elevi din scoliele generale, 36 din scolile postliceale si 86 de cadre ale M.A.I. .

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90