EcoMoto 930×122

gl_mihai_chirita

Generalul Chirita retinut de DNA !

DNA a cerut, marti, Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea generalilor Ion Marian, loctiitorul Directiei Management si Resurse Umane, si Mihai Chirita, seful Directiei doctrina si instructie din Statul Major General, pentru luare de mita. In acelasi dosar alaturi de cei doi generali, mai sunt anchetate inca patru persoane, ofiteri argeseni. Generalii Chirita si Marian sunt acuzati ca ar fi luat mita pentru a facilita angajarea unor persoane in cadrul Ministerului Apararii Nationale. Procurorii DNA au fost sesizati in legatura cu acest caz, in urma unei anchete interne efectuate la nivelul MApN.
La aceasta ora, general maior dr. Mihai Chirita, general de brigada Marian Ion, fostul comandant al Scolii Militare de Aplicaţii pentru Unitati de Lupta „Mihai Viteazul”- Pitesti, colonel Vasile Belciug, lt. colonel Dan Costel Craciuneanu si maior Ionut Onel Crinu se afla in sala de judecata, in fata magistratilor Curtii Supreme, care urmeaza sa decida in privinta cererii procurorilor de arestare a acestora pentru 29 de zile.
Aparatoarea lui Ionel Crinu sustine ca, in urma cu mai mult timp, acesta ar fi fost cautat de persoana care l-ar fi rugat sa intervina pentru a angaja patru soldati. Onel a susţinut ca a mers la un prieten care i-ar fi cerut 1.500 de euro de persoana, pe care sa-i primeasca dupa susţinerea examenului de incadrare pe funcţii. Se pare insa ca „prietenul” nu ar fi intervenit, deoarece doar doi dintre cei patru au promovat examenul. Flagrantul s-a facut in momentul in care unul dintre cei care au promovat ar fi platit 1.000 de euro.

Generalul-maior Mihai Chirita s-a nascut la 13 iunie 1955 in comuna Nucsoara, judetul Arges.
In anul 2000, a devenit sef al Catedrei de pregatire militara de baza la Scoala de maistri militari si subofiteri a Trupelor de Uscat de la Pitesti, functie pe care a indeplinit-o pana in 2001, cand a fost numit comandant al acestei institutii de invatamant militar, pe care a condus-o pana in 2003. In anul 2005, din luna mai pana in august, a fost comandant si inspector pentru tancuri la Scoala de aplicatie pentru tancuri si auto „Mihai Viteazul” din Pitesti, iar, din august 2005 pana in luna mai 2008, a fost comandant si inspector al fortelor pentru lupta al Scolii de aplicatie pentru unitati de lupta „Mihai Viteazul” din Pitesti.
In perioada mai 2008-februarie 2009, a indeplinit functia de loctiitor al sefului Directiei operationalizare, generare si evaluare forte din Statul Major General. In acelasi timp, din iunie pana in decembrie 2008, a fost in misiune in Irak, unde a indeplinit functia de loctiitor pentru operatiile coalitiei al sefului pentru strategii, planuri si evaluari.
La 17 februarie 2009, a fost numit sef al Directiei operationalizare, generare si evaluare forte, care la data de 30 martie 2009 si-a schimbat denumirea in Directia doctrina si instructie. La 1 decembrie 2009, a fost avansat la gradul de general-maior. Detine gradul didactic de conferentiar universitar la Academia Fortelor Terestre de la Sibiu.
Pentru rezultatele deosebite obtinute in activitatea profesionala, a primit mai multe distinctii, medalii si ordine: Medalia „Meritul Militar” clasa a II-a; Ordinul „Meritul Militar” clasa a III-a si a II-a; semnul onorific „In serviciul armatei” pentru 25 de ani vechime; Ordinul „Virtutea Militara” in gradul de Cavaler; titlul de „Cetatean de onoare” al comunei Nucsoara; titlul de „Fiu al Argesului”; Emblema de onoare a Statului Major General. Este casatorit si are un copil, ofiter si el.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90