Donaris 930 x 122

greva-avertisment

Greva de doua ore in scolile din Arges

Pitesti. 31 martie 2010.
Profesorii au predatora de greva. Astazi, timp de doua ore, intre 11.00 si 13.00, profesorii afiliati Sindicatelor din Invatamantul Preuniversitar Argesean „Muntenia „ au intrerupt activitatea in toate scolile si liceele din judet. Dascalii au protestat in semn de solidaritate fata de colegii lor din Buzau care se afla in cea de-a treia saptamana de greva, dar si fata de faptul ca salariile le-au fost micsotare prin taierea sporurilor. In plus si proiectul noii legi a invatamantului le-a provocat profesorilor unele nemultumiri.
Adrian Voica lider SIPA Muntenia a declarat:” Suntem timp de doua ore in greva de avertisment. Ne solidarizam si suntem alaturi de colegii nostrii din Buzau care sunt in cea de-a treia saptamana de greva generala. Intr-o alta ordine de idei dorim ca toate propunerile facute de catre organizatiile sindicale sa fie luate in considerare in ceea ce priveste proiectul noii legi a educatiei nationale. Dorim sa se prelungeasca termenul de discutii a acestei legi care este foarte importanta pentru noi. Solicitam punerea in practica alegii 221/2008 pentru care sindicatul de invatamant Muntenia are la acest moment pentru membrii de sindicat mai multe sentinte irevocabile. In acelasi interval orar, la Buzau, a avut loc un miting de protest la care a participat si o delegatie de profesori argeseni a SIPA Muntenia.”
Pe perioada suspendarii cursurilor elevii au fost prezenti in clase sub supravegherea profesorilor. In acesta actiune de protest dascalii au avut sustinerea elevilor, dar si a comitetelor de parinti care s-au declarat solidari cu grevistii si au declarat ca invatamantul trebuie sa reprezinte o prioritate a Guvernului.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90