New Profesional Consult 930 x 122

gripa-porcina

In Pitesti nu mai exista persoane suspecte de gripa porcina

Pitesti.03 noiembrie 2009.DSP Arges.
Directia de Sanatate Publica a precizat ca au fost identificate cele 71 de persoane din Arges care au calatorit in Israel, alaturi de minorul de 15 ani, pentru care a fost confirmata prezenta virusului gripal, insa niciuna dintre persoanele contactate nu manifesta simptome specifice imbolnavirii cu virusul gripal AH1N1. Pacientul se afla sub tratament, starea acestuia de sanatate fiind monitorizata permanent.
Pentru a evalua situatia existenta in judet cu privire la pericolul imbolnavirii cu noua tulpina de virus gripal AH1N1, prefectul Gheorghe Davidescu a convocat astazi Grupul de Suport Tehnic pentru Asistenta Medicala de Urgenta la Dezastre si Epidemii din cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Au participat reprezentantii Directiei de Sanatate Publica, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Serviciului Public de Ambulanta, Spitalului Judetean, Spitalului de Pediatrie si Casei de Asigurari de Sanatate.
La nivel judetean au fost stabilite urmatoarele masuri :
– continuarea supravegherii persoanelor care au intrat in contact cu minorul aflat sub tratament, in vederea depistarii din timp a oricaror forme de manifestare a infectarii cu virusului gripal;
– urgentarea amenajarii camerei de triaj a pacientilor in cadrul UPU /CPU;
– incheierea unui Protocol intre Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Spitalul Judetean – Unitatea de Primiri Urgente, in scopul transportarii pacientilor care prezinta simptomele imbolnavirii cu orice forma de gripa (sezoniera sau de tip nou) la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean in vederea recoltarii de probe biologice si a instituirii tratamentului;
– respectarea masurilor de carantina impuse unitatilor spitalicesti la nivel national;
– monitorizarea permanenta de catre medicii de familie a tuturor formelor de gripa aparute la pacientii arondati in vederea depistarii rapide a eventualelor cazuri de imbolnavire cu virusul gripal de tip nou AH1N1.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90