Donaris 930 x 122

ah1n1_copil

Inca trei elevi imbolnaviti cu AH1N1

Pitesti. 7 decembrie 2009. DSP
In judetul nostru s-au mai confirmat inca trei cazuri de gripa cu virusul AH1N1. Acestea au fost inregistrate in randul elevilor, unul de la Colegiului National I.C. Bratianu, unul de la scoala nr. 11 si altul de la scoala nr 10, din Pitesti. Deoarece erau catalogati drept suspecti de gripa sezoniera, acestia nu au mai participat la cursuri in ultimele zile insa, in unitatile de unde provin elevii respectivi se vor efectua anchete epidemiologice. De asemenea, medicii vor verifica daca nu cumva ceilalti colegi ai elevilor prezinta semne de boala. Elevii diagnosticati cu AH1N1 sunt izolati la domiciliu si tratati cu medicamente antigripale. Astazi, la DSP, spitalele si scolile vor face prima raportare cu privire la numarul de persoane vaccinate impotriva virusului AH1N1. De asemenea, se vor raporta si reactiile adverse si cate doze se mai afla in depozitele spitalelor sau scolilor. De la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, sunt asteptate in continuare rezultatele la analizele in cazul mai multor suspecti de gripa sezoniera din Arges, inclusive parintii fetei din Costeti, imbolnavita saptapana trecuta cu AH1N1.
Conducerea Spitalului Judetean a luat deja primele masuri disciplinare de limitare a intrarilor in spital. Vizitatorii nu vor fi primiti in spital decat intre orele stabilite de comun acord cu medicii sefi de sectii. Orarul de vizita este intre 13.00 si 14.00 si intre 18.30 si 20.30, fiind acceptata doar o persoana, maximum doua, la un pacient. Intrarea se va face in baza buletinului de identitate, in schimbul caruia se va primi un ecuson. O data cu buletinul, se va percepesi o garantie in cuantum de 5 lei, care nu se va mai rambursa, in cazul in care ecusonul nu e predat la iesire. Evidenta vizitatorilor se va tine intr-un registru special, iar intrarea acestora va fi permisa doar dupa un triaj epidemiologic efectuat de asistentii medicali din cadrul Serviciului de Prevenire si Control al Infectiilor Nosocomiale.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90