Donaris 930 x 122

aniversare

LA MULȚI ANI, ROȘIA MONTANĂ!

Ziua Roşiei Montane a fost sărbătorită şi în Piteşti. ”Uniţi salvăm Roşia Montană” este sloganul sub care aseară la Casa de Cultură a Studenților s-a marcat aniversarea a 1883 de ani de la prima atestare documentară a localității din munții Apuseni devenită celebră ca urmare a protestelor vehemente împotriva companiei care vrea să exploateze aurul din zonă.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Cu această ocazie au avut loc dezbateri și proiecții de filme. „Patrimoniul Roşiei Montane în imagini”, ”Localnici din Roşia Montană” sau „Roşia Montană există datorită vouă!” sunt doar câteva dintre scurtmetrajele care au fost vizionate de tinerii prezenţi la eveniment.

„Scopul nostru este unul foarte clar: informaţia! Ne-am implicat în mai multe proiecte, pentru că tot ce ţine de ţară ne interesează! Dacă tot suntem în era informaţiei, în cazul în care te interesează un subiect poţi afla orice! Chiar şi acasă, nu e greu să te uiţi la un clip și să îl distribui mai departe ca să îl vadă şi alţii. Vrem în primul rând ca oamenii să se informeze şi apoi, dacă simt că e nevoie să facă ceva pentru ţara asta, să se implice. Noi aşa gândim! Trebuie să faci şi pentru ţară, nu numai ţara pentru tine!”, a declarat pentru ePitești Florin Dobre, unul dintre organizatori.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90