930 x122 grota rece

energie

Lovitură cruntă pentru piteșteni

Crește prețul energiei termice la Pitești!

Citiți și: Decizie crucială! Ce se întâmplă cu ajutoarele de încălzire

Pe 19 octombrie va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Local al municipiului Pitești, iar cel mai important punct de pe ordinea de zi este cel privind stabilirea noului preț al energiei termice pentru clienții branșați la sistemul centralizat de încălzire.

Conform proiectului de hotărâre care va ajunge în CL, Primăria propune o majorare a tarifului. Acesta ar urma să fie de 385 de lei, inclusiv TVA, preț de facturare pentru populație.

Citiți și: Anunț de ultim moment: prețurile acestor alimente au fost decise

Conform SC Termo Calor Confort SA, prețul actual de facturare al gigacaloriei la Pitești este 260 de lei, inclusiv TVA. Tariful este conform HCL Pitești nr. 95/21.03.2019 – aplicabil începând cu data de 01.04.2019.

Prețul de producție pentru o gigacalorie este de 460 de lei la Pitești, majorat în 2018 de la 395 de lei. Astfel, primăria ar urma să suporte o subvenție egală cu diferența dintre prețul de producție și cel de facturare, restul fiind suportat de către clienți.

Foto descriptiv: Adevărul

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Clevetici spune:

    Gata, s-a terminat cu huzurul pe bani publici!
    Cine nu s-a chivernisit sa-si cumpere o centrala proprie va plati cat nu face caldura termoficata.

    La centrala proprie randamentul e mult mai mare decat la stat… deci cresterea de pret nu va duce la facturi uriase.

  • Dan spune:

    Pana cand va mai suporta populatia?vai de pielea voastra cand va exploda mamaliga.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA