Donaris 930 x 122

    hrana

    Mancam mai scump

    In ciuda reducerilor de salarii si a scaderii cererii de produse pe piata, alimentele – si nu numai – s-au scumpit si in octombrie. Conform Directiei de Statistica, cea mai mare crestere a preturilor a fost inregistrata la cartofi, care s-au scumpit cu 12%, dar si la oua, care puteau fi cumparate la preturi cu 7% mai mari .

    Alte cresteri importante la preturile produselor alimentare au mai fost raportate la uleiul comestibil, care s-a scumpit cu aproape 5%, dar si la faina, unde preturile au fost cu 2% mai mari.

    In categoria serviciilor, cele mai mari cresteri de preturi au avut loc pentru transportul cu CFR, unde tarifele au urcat cu aproape 5%, urmate de cele pentru transportul urban, unde cresterea a fost de aproape 2%. O scumpire a serviciilor cu 1% a fost raportata in cinematografe, teatre, muzee si pentru cheltuieli cu invatamantul si turismul.

    La marfurile nealimentare, cel mai semnificativ avans al preturilor a avut loc la energia termica , unde costurile au fost cu 2% mai mari, in rest fiind inregistrate modificari de pret modice, in limita a 1%.

    Cresterea medie a preturilor pe total in ultimele 12 luni (noiembrie 2009 – octombrie 2010) fata de precedentele 12 luni (noiembrie 2008 – octombrie 2009) a fost de 5,6%.

     

     

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90