930×122 CAPRA 5

boc

Masurile de austeritate, adoptate

Guvernul a adoptat duminica, 30 mai, in sedinta extraordinara, masurile de austeritate convenite cu Fondul Monetar International. Proiectele legislative privind masurile de austeritate vor fi depuse luni, 31 mai, in Parlament cand ar putea avea loc si plenul reunit in care Guvernul sa isi asume raspunderea.

Opozitia formata din PSD si PNL a anuntat ca va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului, iar PDL a anuntat ca alegerile interne vor fi amanate cu 6 luni. Emil Boc ar putea sa piarda sefia partidului daca planul de masuri anticriza nu va avea efect in ceea ce priveste redresarea economica.

Iata insa care sunt principalele elemente ale planului de austeritate impus de Guvern, plan care apasa insa greu asupra cetatenilor cu venituri reduse:

Se diminueaza:

– salariile bugetarilor cu 25%

– indemnizatia pentru cresterea copilului cu 15%

– cuantumul drepturilor specifice pentru activitatile desfasurate in institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala cu 25%

– ajutorul de somaj cu 15%

– salariile preotilor cu 25%

– renta viagera a sportivilor cu 25%

– compensatia lunara pentru chirie cu 25%

– cuantumul brut al pensiilor cu 15% (valoarea punctului de pensie scade la 622,9 lei)

– ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor

Nu se mai acorda:

– pensiile anticipate

– trusoul pentru nou-nascuti

– biletele de odihna pentru pensionari

– ajutorul pentru tinerii casatoriti

– indemnizatii la iesirea la pensie, retragere sau la trecerea in rezerva

In termen de 30 de zile vor fi recalculate pensiile de serviciu ale judecatorilor, procurorilor si judecatorilor, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, pensiile deputatilor si senatorilor. In termen de 5 luni vor fi recalculate si pensiile militare de stat si pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.

Sursa : Realitatea TV

{loadposition inside}

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90