930×122 CAPRA 5

cristi.toma

OPC a dat amanzi la casele de schimb valutar

Pitesti. OPC Arges.
In perioada 20.07 – 24.07.2009 comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges au desfasurat actiuni tematice de control privind verificarea respectarii drepturilor consumatorilor la casele de schimb valutar conform noilor reglementari pricizate de Ordinul 448/2009 privind unele masuri de informare a consumatorilor de catre operatorii economicii care desfasoara activitati de schimb valutar.
Pe raza judetului Arges au fost verificati un numar de 11 operatori economici cu un numar de 13 puncte de lucru constatandu-se abateri de la legislatia in vigoare la un numar de 12 puncte de lucru.
S-au constatat abateri privind nerespectarea dimensiunilor formularului de acceptare a tranzactiei ( A5 ), neafisarea fotocopiei scrisorii B.N.R, neinformarea consumatorilor de a cere inscrierea pe verseul bonului fiscal sau al buletinului de schimb valutar si bancnotele vandute consumatorilor.
Pentru nerespectarea legislatiei in vigoare s-au aplicat un numar de 7 sanctiuni contraventionale soldate cu amenzi in valoare totala de 24.000 lei.
Tot in aceasta perioada comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges vor efectua controale tematice privind verificarea respectarii prevederilor legale la comercializarea produselor pentru bai de soare ( plaja ) si produselor pentru bronzare fara soare, privind modul de respectare a prevederilor legale la comercializarea, etichetarea, prezentarea si publicitatea apelor minerale si sucurilor din fructe respectiv a bauturilor racoritoare.
Deasemenea in perioada 22.07 – 14.08.2009, comisarii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges vor efectua controale tematice cat si controale operative in Comandamentul Litoral 2009 respectiv Comandamentul Delta 2009.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90