Donaris 930 x 122

    Patru polonezi prinsi de viitura pe valea Paltinului

    salvamont Pitesti. 13 iulie 2009. Salvamont Arges.
    Patru polonezi care coborau de la lacul Caltun, au fost prinsi de o viitura formata de ploile din ultimele 24 de ore, a anuntat Serviciul Salvamont Arges. Cei patru reusisera sa treaca de paraul Caltun, dar nu au mai putut sa treaca si de paraul Paltinul, fiind blocati pe o stanca pe care s-au refugiat, in conditiile in care apa crestea. Patrulele de serviciu ale Salvamont Pitesti si Curtea de Arges s-au deplasat pana la Piscu Negru, urcand pe vale pana la confluenta. Din rapoartele salvatorilor montani reiese ca paraul Paltinu, dupa ce preia apele paraului Caltun, are in acest moment debitul raului Arges, distrugand podetul de pe parcurs.
    Salvatorii montani au reusit sa instaleze o balustrada de coarda cu ajutorul careia i-au trecut pe turistii polonezi prinsi in hamuri. Operatiunea a durat patru ore, in acest moment, atat turistii cat si salvamontistii fiind in coborare spre Piscu Negru. Turistii polonezi vor primi adapost la refugiul Cota 2000 Transfagarasan, dupa care isi vor continua drumul.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90