Donaris 930 x 122

pensionari

Pensionarii argeseni se pregatesc de proteste

Declaratiile presedintelui tarii, Traian Basescu, privind faptul ca va solicita Guvernului sa revina la cota de 19% de TVA, dar sa impoziteze in acelasi timp toate pensiile a starnit multa nemultumire in randurile pensionarilor. Cei din Arges se pregatesc deja de o noua serie de proteste la adresa guvernarii actuale.

Abia scapati de o reducere cu 15% a veniturilor lor, gratie implicarii Curtii Constitutionale, pensionarii se vad acum pusi in situatia de a li se reduce pensiile cu 16%. Deocamdata sunt numai discutii pe aceasta tema si se fac analize, dupa cum mentioneaza ministrul Muncii, Mihai Seitan, insa se stie ca daca Traian Basescu doreste un lucru Guvernul nu are forta sa i se opuna, ci i se supune orbeste. Asa ca este de asteptat ca o decizie privind impozitarea pensiilor sa fie adoptata cat de curand de Executiv. Pensionarii argeseni deja se pregatesc de proteste.

Ion Francu, presedintele CAR, asociatie a pensionarilor argeseni care numara 20.000 de membri, sustine ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu au starnit multa emotie, dar si manie in randurile oamenilor de varsta a treia. Liderul pensionarilor crede ca asistam, de fapt, la o ambitie a presedintelui.

„Impresia noastra este ca avem de-a face cu o ambitie a presedintelui tarii. Ce a zis el: daca nu a mers cu taierea cu 15% a pensiilor, lasa ca vi le tai eu cu 16%! O tine pe a lui, isi bate joc de pensionari! Viata oamenilor este pusa sub semnul intrebarii, pentru ca fiecare leu conteaza pentru noi. Cei de la putere vad pensionarii ca pe un cancer, este o atitudine de neinteles. Deocamdata asteptam sa vedem ce se intampla, dar suntem pregatiti sa declansam proteste la fel ca cele cand se punea problema reducerii veniturilor cu 15%. Pe de alta parte, avem incredere in Parlament ca nu va aproba o asemenea decizie criminala, daca va fi cazul sa se ajunga la impozitarea tuturor pensiilor”, ne-a declarat Ion Francu.

{loadposition inside}

 

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90