930×122 CAPRA 5

Prefectura.conferinta1

Pensionarii au protestat in piata Milea

Eveniment fara precent petrecut miercuri, 12 mai, in Pitesti! Pentru prima oara, mai multi pensionari au iesit in strada fara a avea autorizatie de miting si fara a se pune in prealabil de acord cu privire la actiunea respectiva. Protestul pensionarilor a venit pe fondul nemultumirii generale creata in urma anuntului guvernantilor cum ca de la 1 iunie vor fi reduse pensiile cu 15%.

Oamenii stiau de la televizor ca urmau sa fie organizate pichetari ale Prefecturilor din toata tara miercuri, la ora 10,00, asa ca au mers fara sa fie convocati de cineva in piata Milea. Circa 200 de pensionari au aflat la fata locului ca liderii lor nu facusera niciun demers pentru a obtine avizele necesare organizarii protestului, dar acest lucru nu i-a impiedicat sa ceara socoteala actualilor guvernanti.

Pensionarii au inceput sa se adune in jurul orei 10,00 si aproape imediat au inceput si scandarile. „Hotii!”, „Sa iasa afara hotii din Prefectura!”, „Genocid!” – sunt doar cateva din scandarile care se auzeau din piata Milea. Prefectul a fost plecat la un eveniment. „Stam si il asteptam! Sa vina sa stea de vorba cu noi!”, spuneau manifestantii.

„Acest miting nu a fost autorizat. Sunt cativa oameni care protesteaza pentru ca au vazut de la televizor ca asa fac altii in alte parti ale tarii”, ne-a declarat prefectul Gheorghe Davidescu. Jandarmii sositi la fata locului au asistat calmi la proteste, chiar daca nu era autorizat mitingul, propunandu-le manifestantilor sa faca un memoriu catre prefect care sa fie retransmis Guvernului. Protestul s-a incheiat fara incidente.

{loadposition inside}

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3