Donaris 930 x 122

permise_auto

Permise auto numai celor cu minimum 8 clase

Pitesti. 27 septembrie 2010.
Permisele de conducere ar putea fi obtinute doar de cei care au absolvit cel putin opt clase. Cel putin asa propune un proiect de Lege aflat in dezbaterea comisiilor din Senat. Initiativa este sustinuta si de Guvern, dar si de autaritatile locale si de reprezentantii directiilor de eliberare a permiselor auto.

Initiatorul proiectului este senatorul UDMR Fekete Andras Levente, care sustine ca legislatia trebuie sa impuna un set de conditii minimale pentru obtinerea unui permis de conducere. In plus, considera senatorul, masura propusa va reduce si analfabetismul unor categorii defavorizate. De aceeasi parere sunt si reprezentantii directiei de premise, acestia considerand ca propunerea este pertinenta, in sensul ca, in acest mod, ar contribui la cresterea sigurantei rutiere prin cunoasterea mai temeinica a legii, prin intelegerea acesteia si prin dobandirea calitatilor necesare conducerii unui vehicul pe drumurile publice.
Cel mai mare scandal legat de permise de conducere obtinute fraudulos a inceput in iunie 2008. Atunci 27 de persoane, dintre care 10 politisti, in frunte cu seful Serviciului de eliberari Permise Arges, au fost puse sub acuzare de DNA pentru ca ar fi facut peste noapte mii de soferi, contra unor mari sume de bani. Mai grav este faptul ca multi dintre acestia erau analfabeti.loadposition inside}

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90