Donaris 930 x 122

handicapped

Peste 1.000 de argeseni cu handicap lucreaza

Peste 1.000 de persoane cu handicap din Arges au un loc de munca. Totusi, numarul celor care au o activitate de acest gen este redus in comparatie cu numarul total al persoanelor incadrate in gard de handicap.

Conform datelor furnizate de Ministerul Muncii, in Arges sunt inregistrate 1.142 de persoane cu handicap care au un loc de munca. Cele mai multe prezinta handicap fizic (281) si somatic (361).

Sunt insa inregistrate si persoane cu handicap psihic (60) si mintal (19) care au reusit sa isi gaseasca sau sa isi mentina un loc de munca. 227 de peraoane cu handicap auditiv si 112 cu probleme de vedere, precum si 77 cu handicap asociat sunt, de asemenea, angajate.

Pe de alta parte, doar 4 persoane bolnave de HIV-SIDA si una cu boli rare au un loc de munca.

Argesul ocupa locul 4 in tara din punct de vedere al persoanelor cu dizabilitati care au un loc de munca.

Primele trei locuri sunt ocupate de judetele Sibiu (1.560 de persoane cu handicap angajate), Prahova (1.507) si Timis (1.488). In judet sunt inregistrate, totusi, peste 27.000 de persoane cu handicap.

In toata tara au inceput deja actiuni de verificare a acestor persoane. Exista suspiciuni cu privire la modul in care persoanele respective au fost incadrate in grad de handicap, deja fiind dovedite mai multe fraude in acest sens. Cei care vor fi identificati ca fiind, de fapt, sanatosi, vor ramane fara toate drepturile cuvenite persoanelor cu handicap si risca si sa returneze sumele incasate pana acum.

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3