NOR CURIER 930X122

    taran_piata

    Pietele volante, dorinta producatorilor

    Producatorii agricoli din Arges au solicitat Primariei Pitesti si Prefecturii infiintarea de piete volante in care sa isi poata vinde marfurile. Reprezentantii Asociatiei Producatorilor Agricoli din Arges s-au plans marti, 14 septembrie, la o sedinta la Prefectura, ca nu sunt lasati sa vanda in pietele agro-alimentare din municipiul resedinta de judet, acuzandu-i pe intermediarii din piete ca ii ameninta si chiar ii santajeaza.

    Producatorii agricoli s-au plans ca nu pot sa isi vanda marfurile la valoarea muncii lor, ci mult sub pretul cu care acestea sunt comercializate de oportunistii care au pus mana pe tarabele din piete. O solutie pentru acesti producatori ar fi pietele volante, insa infiintarea lor este destul de dificila. Marius Avram, vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor Agricoli Arges, a spus ca piete de acest tip ar trebui sa existe in toate cartierele municipiului, in special in centrul acestora.

    Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si cei ai Directiei de Sanatate Publica au atras atentia, insa, ca aceste piete volante nu pot fi realizate la intamplare, ci trebuie indeplinite anumite conditii. Este nevoie de apa, canalizare, electricitate, ca sa amintim doar cateva din criteriile care ar trebui indeplinite. La randul sau, primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a declarat ca este deschis propunerilor de orice fel din partea producatorilor si a dat asigurari ca se vor gasi solutii cat de curand.

    In ceea ce priveste siguranta producatorilor in piete, comandantul Politiei Arges i-a indemnat pe acestia sa apeleze cu incredere la Politie ori de cate ori sunt amenintati sau agresati de catre samsarii din piete. In perioada care urmeaza vor continua discutiile privind infiintarea de piete volante.

     

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90