New Profesional Consult 930 x 122

Pitestiul, inghetat!

mm In Pitesti au fost identificate trei spatii cu o capacitate totala de 23 de locuri in care persoane care se afla in situatii speciale- fie nu au adapost, fie sunt in trecere, si au fost prinsi de gerul de pe timpul noptii, pot fi cazate. Prefectul Gheorghe Davidescu sustine ca aceste locuri sunt sufieciente, mai ales ca, in urma actiunii din noaptea de duminica a Politiei Comunitare, multe persoane fara adapost au refuzat sa fie preluate, preferând in continuare caldura din…canale. Echipajele de la Ambulanta au deja o retea cu zone pe unde patruleaza regulat, pentru a ridica persoanele fara adapost care au nevoie de ajutor. Tot pentru a veni in sprijinul cetatenilor, prefectul a discutat cu mai patronii mai multor farmacii de unde cetatenii care sunt afectati de ger sa poata consuma un ceai fierbinte.
Politistii comunitari identifica in permanenta persoanele fara adapost si indrumarea lor catre centrul „Speranta“ din cartierul Gavana si centrul de asistenta sociala din zona Expo Parc. In ultimele zile s-au inmultit apelurile la dispeceratul Politiei Comunitare (tel. nr. 0248/21.02.30), iar cetatenii ii sesizeaza pe reprezentantii acestei institutii despre persoane cazute pe strada sau aflate in dificultate. Bisericile le ofera celor fara adapost un ceai cald si mancare.
Primaria Pitesti cauta solutii in vederea transformarii a doua puncte termice dezafectate in spatii de cazare pentru oamenii fara adapost. Daca aveti probleme de sanatate din cauza temperaturilor scazute sau sunteti in pericol, va reamintim numarul Serviciului de Urgenta – 112. Astazi, temperaturile maxime se vor incadra intre -12 si – 6 grade, iar cele minime vor fi de la – 15  de grade, pana la  -9 grade.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3