Donaris 930 x 122

bani_afaceri

Plata drepturilor salariale obtinute in instanta, abia in 2013

Nici nu se golise Piaţa Victoriei de bugetarii nemulţumiţi de măsurile guvernării, că, în şedinţa de Guvern, Emil Boc a pregătit o nouă surpriză, cât se poate de neplăcută. Cum statul are dreptul să fie singurul care nu se supune legilor ţării- ne referim în Europa numai la ducatul România- Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Potrivit actului normativ, plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti, devenite executorii până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se va face astfel: 34% din valoarea titlului executoriu – în anul 2012, şi 33% din valoarea titlului executoriu – în anul 2013, respectiv în anul 2014.
Prin această decizie, Guvernul a amânat plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi salariale stabilite în favoarea personalului bugetar. Potrivit OUG 71/2009, aceste drepturi câştigate în instanţă urmau să fie plătite eşalonat începând cu anul 2010, pentru hotărârile devenite executorii până la sfârşitul anului 2009, şi începând cu 2011 – pentru cele devenite executorii până la finalul acestui an.
Actul normativ se referă la autorităţile şi instituţiile publice a căror finanţare se asigură integral din bugetul de stat, din bugetele locale, din bugetul asigurărilor sociale de stat, din bugetele fondurilor speciale, după caz;  din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, după caz; integral din venituri proprii.
{loadposition inside}

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90