930 x122 grota rece

protestatar

Ploaie de greve si proteste in Arges

Pitesti.31 mai. 2010.
Astazi angajatii din sanatate si justitie au fost in greva nemultumiti de masurile de asuteritate prin care guvernul a aprobat diminuarea salariilor bugetarilor cu 25 %. La Spitalul Judetean Arges au fost asigurate servicii medicale doar urgentelor majore.

Din cei 5500 de membrii SANITAS din Arges, 3500 au fost astazi in greva, permanenta si tratarea pacientilor fiind asigurata de o treime din personalul care functioneaza intr-o zi normala de lucru. Cadrele medicale anunta ca pe 3 sau 4 mai, data la care se va aproba motiunea de cenzura, in toate spitalele din judet se va declansa greva generala pentru o zi.
Nici instantele de judecata nu au avut activitate, doar cazurile persoanelor aflate in arest preventiv fiind primite. Grefierii si angajatii de la arhivele Tribunalului Arges si-au sistat activitatea definitiv.
Si profesorii au intrat in greva generala pe perioada nelimitata cu toate ca astazi a fost programata proba scrisa la llimba moderna din cadrul examenului de Bacalaureat. Peste 50 % din profesorii argeseni nu au venit azi la scoala insa acestia au fost inlocuiti, iar examenul de Bacalaureat a decurs normal in toate cele 42 de centre din judet.
Nici pensionarii nu au fost mai prejos, astfel aproximativ 300 de batrani s-au adunat in fata prefecturii unde au scandat impotriva Guvernului cerand demisia premierului si a presedintelui Romaniei. Acestia spun ca au ajuns la limita supravietuirii, iar pensiile si asa foarte mici nu le pot asigura un trai linistit. O delegatie a pensionarilor protestatari a cerut audienta prefectului Gheorghe Davidescu pentru a-i transmite doleantele lor. Raspunsul primit a fost acela ca Guvernul este pus in fata unei situatii critice si a fost nevoit sa aleaga raul cel mai mic. Sindicalistilor protestatari li s-au alaturat si lucratorii administratiei fiscale Arges si cei ai primariei Pitesti care au fost in greva de solidaritate timp de 2 ore. Protestele vor continua si maine incepand cu ora 11.00 in piata centrala din fata Prefecturii Arges

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3