930 x122 grota rece

vot-ilegal-ploiesti

Politia Arges confirma fraudele electorale

Pitesti. 22 noiembrie 2009. IPJ Arges.
Datele privind evenimentele electorale se modifica de la o ora la alta. Inspectoratul de Politie Arges anunta ca pana la ora 18.00 au primit 44 de sesizari in legatura cu incidente inregistrate la vot, dintre acestea 3 fiind confirmate si incheiate cu dosar penal. Primul a fost cel din comuna Barla cand un batran de 79 de ani a incercat sa introduca doua buletine de vot in acceasi urna, acesta fiind cercetat pentru tentativa de frauda. Al doilea dosar penal incheiat a fost pe numele viceprimarului de la Stefanesti, Ion Mihalcea, care a fost sanctionat cu 250 de milioane de lei vechi pentru taximetrie electorala fiind acuzat ca a transportat persoane la vot cu masina proprie.Cel de-al treilea dosar penal a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Curtea de Arges privind mai multe persoane din Bogati, Costesti si Albota care sunt suspectate ca au votat atat in localitatile de domiciliu, cat si la sectia 221 din comuna Baiculesti. Din surse neoficiale se pare ca ar fi vorba de cel putin sapte persoane toate din Arges. In continuare se fac cercetari.
Pe langa acestea au fost inregistrate si fapte mai putin grave pentru care politistii argeseni au acordat 4 amenzi contraventionale tot la capitolul privind nerespectarea prevederilor legii pentru alegerile prezidentiale. La Pitesti s-au dat doua amenzi a cate 15 milioane de lei vechi, iar la Topoloveni o amenda de 10 milioane de lei vechi si un avertisment, cel din urma fiind primit pentru fotografierea buletinului de vot in interiorul cabinei. Patru persoane din Raca au primit amenzi in valoare de 250 milioane lei vechi, fiecare, pentru taximetrie electorala. In incident au fost implicate autoturisme proprietate personala a viceprimarului si a fratelui primarului din comuna, membru PNL.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3