pizzeria sapori  930 122

politia_farabani

Politia Arges face autopsiile pe datorie

Pitesti. 19 ianuarie 2010.
Din cauza lipsei banilor, Politia Arges este nevoita sa efectueze autopsiile pe datorie. Pana in present IPJ Arges a acumulat o datorie de peste 2 miliarde de lei vechi catre Serviciul de Medicina Legala Arges, suma reprezentand contravaloarea sutelor de constatari, analize si expertize medico-legale. Asemenea constatari stiintifice sunt absolut necesare in anchetele politiei privind cazurile de omor, vatamare corporala, viol si alte fapte. Cu toate ca legea spune ca aceste acte constatatoare se elibereaza doar dupa efectuarea platii, Inspectoratul de Politie Arges a cazut la intelegere cu Serviciul de Medicina Legala ca aceste expertize, fara de care vinovatii nu pot fi acuzati, sa fie efectuate pe datorie.
Acestea nu sunt singurele probleme cauzate de lipsa banilor. In cursul anului trecut Inspectoratului de Poliţie Arges i-a fost repartizata de la buget suma de 63.183 mii lei , suplimentata cu inca 3.701 mii lei. Fondurile alocate la capitolul cheltuieli materiale pentru aceasta perioada au fost cheltuite integral, ramanand si facturi restante in valoare de 3820 mii lei.
In anul 2009 IPJ Arges a solicitat evaluarea lucrarilor necesare pentru reamenajarea posturilor de politie, dar acestea nu s-au putut realiza intrucat banii necesari nu s-au regasit si in buget. De asemenea, tot din lipsa fondurilor nu au fost asigurate piesele de schimb pentru masinile politiei si consumabilele necesare. Sprijinul a venit din partea Consiliului Judetean, ca urmare a protocolului incheiat in luna decembrie 2009 cu Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica, Inspectoratului de Politie Arges fiindu-i alocata suma de 100.000 lei, bani folositi pentru realizarea reviziilor si reparatiilor a 30 de autovehicule precum si achizitionarea a 330 de anvelope, 12 acumulatori auto si carburant.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3