Donaris 930 x 122

centru

Povești din căsuța cu 37 de pitici

La parterul unui bloc din cartierul piteștean Găvana, agitație mare! Repetițiile pentru întâmpinarea lui Moș Nicolae sunt în toi la Centrul de tip familial.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Așezați pe o canapea, zece copii așteaptă să le vină rândul să spună poezia. În Centru sunt mai mulți, 37 de suflete nevinovate cărora soarta le-a oferit o nouă șansă. Aici sunt ca o adevărată familie. Se înțeleg, se ajută, se sprijină. Atent supravegheați de doamnele educatoare, copiii repetă colindele și poeziile pregătite special pentru acest an. Fără costumații. Fără părinți care să se implice în organizarea spectacolului. Micuții știu, însă, exact ce trebuie să facă.

Alin își recită poezia pe nerăsuflate. Susținut de o doamnă cu suflet mare, mama Gabi, Alin se poate considera norocos că este sprijinit să facă ce îi place lui mai mult: judo și handbal. Deși este înscris la judo de doar un an, băiatul a câștigat deja două diplome, una pentru un loc întâi și o alta pentru un loc trei. Puștiul are planuri mari: vrea să se facă profesor de judo, ca să îi învețe pe ceilalți copii din tainele acestui sport bărbătesc.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Cristina are 5 ani. De la 3 anișori împarte cu cei din Centru același acoperiș deasupra capului și aceleași probleme. Este încă la grădiniță, dar își dorește să meargă cât mai repede la școală pentru că știe că acolo va învăța “o carte cu povești”, așa a auzit ea și așa vrea să se întâmple…

Robert (Robi) este zâmbărețul și “veteranul” acestui Centru. Are 9 ani și se visează viitor polițist. De s-ar fi putut, polițist ar fi vrut să fie chiar acum. De ce? Pentru că unui prieten de-al său i-a fost furat un telefon și dorește să facă dreptate.

Alin, Cristina, Robert și toți ceilalți copii din Centrul de tip familial Găvana îl vor întâmpina așa cum se cuvine pe Moș Nicolae. Au fost cuminți, au învățat, au câștigat premii, iar acum așteaptă cu nerăbdare să fie răsplătiți. Săptămâna viitoare își vor decora cu ornamente căsuța și vor împodobi cu dorințe bradul. Nu știm dacă Moș Nicolae cunoaște foarte bine adresa, însă am aflat că ușa Centrului rămâne deschisă atât pentru el, cât și pentru toți oamenii cu suflet mare care vor să treacă pragul căsuței cu 37 de „pitici”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3