New Profesional Consult 930 x 122

birou_apostilate

Procedura noua de apostilare a actelor

Pitesti. 01 iunie. 2010.
Incepand cu data de 21 mai, Instituia Prefectului realizeaza printr-o procedura noua aplicarea apostilei pe actele administrative oficiale ale statului roman, documente pe care cetatenii romani le utilizeaza in strainatate.
In acest sens Institutia Prefectului a amenajat la parterul Palatului Administrativ un birou special pentru primirea si solutionarea cererilor.Programul de lucru pentru primirea si solutionarea cererilor este urmatorul : marti 9.30 – 12.30 si joi 9.30 – 12.30. Actele apostilate se elibereaza in aceeasi zi in care se depun cererile.
Noutatea adusa de noul sistem este aceea ca nu se mai aplica stampila pe copia actului, ci se elibereaza un atestat care insoteste fiecare act apostilat.Taxa pentru eliberarea actului apostilat se achita la Trezorerie si este de :
– 22 lei + 3 lei formularul cererii, in cazul in care solicitantul este o persoana fizica;
– 44 lei +3 lei formularul cererii, in cazul in care solicitantul este o persoana juridica.
Totodata, in scopul constituirii unei baze de date cu cetatenii care circula in strainatate Biroul de apostila este dotat cu un soft care permite constituirea si tinerea unui Registru de evidenta a cererilor.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3