Donaris 930 x 122

penescu_telefon

Procurorii DNA au dovada : Penescu a dat mita lui Solomon!

Pitesti. 7 martie 2010.
Pe zi ce trece apar noi informatii in dosarul primarului Craiovei, Antonie Solomon, cercetat de catre DNA Pitesti pentru luare de mita. In referatul de arestare emis de procurorii DNA, apare declaratia unei angajate a Primariei Craiova, din cadrul Directiei de Urbanism, care sustine ca s-au exercitat presiuni asupra sa pentru a redacta autorizatia de constructie a hipermarketului lui Cornel Penescu.

Potrivit procurorilor DNA, aceste presiuni puteau fi exercitate de trei persoane: fie de arhitectul-sef al municipiului Craiova, fie de secretarul primariei sau de primar. Procurorii DNA au mai precizat ca autorizatia a fost semnata de Antonie Solomon chiar in aceeasi zi in care Penescu a depus cererea, chiar daca legea prevede un termen maxim de eliberare de 30 de zile pentru a putea fi analizata toata documentatia depusa de catre solicitant si a fost completata cu mentiuni nereale, fara avizul juridic.
Anghetatorii au pus la dosar si stenogramele unor conversatii telefonice din noiembrie 2006 dintre Cornel Penescu si Gheorghita Pieca, unul dintre subalternii sai arestat odata cu Penescu, caruia i-a cerut sa faca rost de 10.000 de euro pentru a fi trimisi primarului din Craiova. La aceeasi data, contravaloarea in lei a celor 10.000 de euro a fost mentionata in Registrul de casa al firmei PIC Pitesti in cuantum de 35.050 RON. In dreptul sumei este scris „comisioane catre primarul Craiovei”.
Tot in referatul DNA se arata ca Antonie Solomon urma sa-si cumpere o casa de vacanta la malul marii. In urma perchezitiilor facute in locuinta din comuna Leamna s-au gasit mari sume de bani si un act privind achizitionarea unei case de vacanta in Constanta. Potrivit procurorilor DNA, bunurile din declaratia de avere a primarului Craiovei nu sunt justificate de veniturile acestuia.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3