EcoMoto 930×122

carduri_banca

Retea specializata in fraude cu carduri bancare, destructurata de BCCO Pitesti (video)

Pitesti. 12 octombrie 2009. Inspectoratul de Politie Arges.
In data de 11.10.2009 politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, sub indrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges,  au declansat o actiune pentru destructurarea unei retele de criminalitate organizata.
S-a  actionat pe linia combaterii infractiunilor informatice (comiterea de fraude cu carduri bancare), pentru depistarea si prinderea mai multor persoane din jud.Constanta si Prahova, care se ocupau cu montarea de dispozitive de tip skimming pe bancomate apartinand mai multor unitati bancare de pe intreg teritoriul tarii, copierea datelor confidentiale ale cardurilor bancare si retragerea in mod frauduloas a sumelor de bani.
Astfel, au fost realizate trei perchezitii domiciliare la locuintele urmatorilor: CIC, de 34 ani, din mun. Ploiesti, jud. Prahova, RJ, de 25 ani, din or. Mangalia, jud.Constanta, si CGC, de 33 ani  din Navodari, jud.Constanta.
Cu ocazia perchezitiilor au fost identificate si ridicate mai multe inscrisuri, CD-uri, telefoane mobile, stick-uri, articole vestimentare, pe care suspectii le-au purtat in timpul comiterii infractiunilor (montarea dispozitivelor, retragerile de numerar), precum si suma de 56 300 ron, 9150 euro si 800 USD.
Sumele de bani vor fi indisponibilizate in vederea  recuperarii prejudiciului cauzat (aprox. 1 mld.lei rol) in dauna a peste 50 de cetateni romani.
Unul dintre suspectii principali, CIC, nu a fost gasit la domiciliu, motiv pentru care s-a procedat la darea in consemn a acestuia, iar astazi, 12.10.2009, a fost depistat la Punctul de Frontiera Turnu si va fi adus la sediul BCCO Pitesti pentru continuarea cercetarilor, urmand a se face propuneri corespunzatoare.
Procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, a dispus retinerea lui RJ si CGC pentru 24 de ore, pentru sav.infr.prev.si ped.de art. 24 (falsificarea instrumentelor de plata electronice), 25 ( detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronice) si 27 (efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos) din Lg. 365/2002, urmand ca cei doi sa fie prezentati Tribunalului Arges pentru emiterea mandatelor de arestare preventiva pe 29 de zile. In cauza, mai sunt arestati preventiv SGM si PCC, ambii din jud.Constanta, suspecti ce au fost identificati si prinsi in luna august in Mun. Pitesti. In continuare, vor fi intensificate activitatile operative si de cercetare penala pentru documentarea  si probarea intregii activitati infractionale.
Actiunea a fost sprijinita de catre BCCO Constanta, BCCO Ploiesti, SCCO Arad, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta si IGPF.
Sursa video: Politia Arges

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3