New Profesional Consult 930 x 122

rromi_spital

Rromii si politia au facut azi pace

Pitesti. 23 aprilie 2010.
Spitalul Judetean Arges a fost astazi cel mai pazit obiectiv din judet! Mascatii au intrat in dispozitiv de dimineata, cand masinile cu rromi au inceput sa para una cate una in parcare, pline cu rudele indolitate ale tanarului de 20 de ani, decedat ieri.

Episodul de ieri, cand aproximativ 100 de etnici rromi au luat sub asediu Spitalul Judetean Arges, iar mai apoi s-au razboit cu fortele speciale de interventie ale politiei si jandarmeriei, a continuat si azi, intr-o nota mult mai pasnica. De data aceasta, raportul numeric a fost de egalitate, peste 50 de luptatori din trupele de interventie rapida fiind plasati in jurul Spitalului Judetean, inca de la orele diminetii. Cateva zeci de rude ale tanarului rrom, decedat in urma accidentului rutier petrecut la o nunta, in localitatea Valcele, au venit in jurul pranzului pentru a-i lua trupul de la morga. Inainte ca spiritele sa se incinga, reprezentantii rromilor si cei ai conducerii Inspectoratului Judetean de Politiei au discutat si au stabilit ca linistea si ordinea publica vor fi respectate, iar trupul tanarului va fi scos din morga si urcat in masina in liniste si fara alte incidente neplacute. Chiar si asa politistii si jandarmii au format un culoar printre rromii adunati in fata spitalului, pentru ca masina pompelor funebre sa poate trece in siguranta, apoi i-au escortat pe acestia pana la iesirea din oras.
In urma incidentelor de ziua precedenta sase persoane s-au ales cu dosare penale pentru ultraj, acestea fiind identificare cu ajutorul imaginilor operatorilor tv, nicidecum de cele surprine ce camerele de supraveghere ale spitalului, deoarece acestea nu au stocat nimic in arhiva.
Ca urmare a acestor intamplari directorul Spitalului Judetean, medicul Gheorghe Fratoaica, acuza politia de faptul ca a reactionat destul de intarziat, iar putinii agenti sositi initial la fata locului, inaintrea trupelor speciale, au fost coplesiti si au ramas simpli martori la clipele de groaza prin care treceau cadrele medicale asediate. Desi rromi si-au facut de cap prin spital aproape o ora, tipand si amenintand in stanga si-n dreapta, reprezentantul Inspectoratului Judetean de Politie Arges spune ca acuzatiile sunt fabulate si ca nimeni nu a depus vreo plangere ori sa semnezele vreo paguba, atat in incinta spitalului cat si in parcarea, unde a avut loc revolta rromilor.

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3