Donaris 930 x 122

politist-amenda

Saptamana prevenirii criminalitatii

Pitesti. 27 septembrie 2010.
In perioada 27septembrie – 01 octombrie se va desfasura atat la nivel national cat si judetean a 5-a editie a „Saptamanii prevenirii criminalitatii”. Activitatile de prevenire se vor desfasura in tot judetul, atat in mediul urban, cat si in mediul rural, de catre politistii de proximitate, rutieri, ordine publica si de la structurile Serviciului de Ordine Publica si Compartimentului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii. In municipiul Pitesti, pe parcursul intregii saptamani, se vor desfasura activitati structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi avand o alta tema preventiva.

Pe parcursul celor 5 zile de desfasurare a activitatilor, politistii vor desfasura activitati structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi avand o alta tema. Vor fi desfasurate actiuni structurate pe diverse domenii de prevenire, precum: prevenirea delincventei juvenile si victimizarea minorilor, prevenirea infractiunilor contra patrimoniului si siguranta rutiera.
Prioritatile „Saptamanii prevenirii criminalitatii” sunt informarea si constientizarea populatiei cu privire la problemele de natura infractionala si antivictimala, dar si consolidarea parteneriatului politie – cetatean. Cetatenii trebuie sa inteleaga ca politistii nu pot fi prezenti in acelasi timp in mai multe locuri. De aceea, revine fiecaruia sarcina de a-si lua un minim de masuri preventive pentru a evita victimizarea. Activitatile derulate in aceasta saptamana nu fac altceva decat sa atraga atentia asupra acestor responsabilitati individuale.
Iata programul acestei saptamani :
– 27 septembrie – activitati dedicate Prevenirii delincventei juvenile si a victimizarii minorilor – domeniu la alegere. Organizarea unei activitati preventive la Liceul Agricol Costesti impreuna cu reprezentantii ANITP Arges, pentru prevenirea victimizarii tinerilor. Vor fi vizionate filme cu marturii ale unor persoane.
– 28 septembrie Activitati dedicate Prevenirii criminalitatii in zonele turistice – domeniu la alegere. Organizarea unei actiuni preventive in zona Curtea de Arges, ocazie cu care se va pune accent pe prevenirea evaziunii fiscale, dar si a furturilor din pensiuni, autoturisme etc.
– 29 septembrie Activitati dedicate Prevenirii infractiunilor contra patrimoniului – prioritate nationala. Participarea la o intalnire cu pensionarii din cadrul Asociatiei Eurosenior pentru prezentarea infractiunilor din cazuistica politistilor in care sunt implicate persoane de varsta a treia (furturi, inselaciuni, evenimente rutiere). Vor fi prezentate modurile de operare folosite de infractori, dar si sfaturi pentru a se feri de acestia.
– 30 septembrie Activitati dedicate Prevenirii infractiunilor contra patrimoniului (prevenirea furturilor din genti si buzunare in mijloacele de transport in comun) – prioritate nationala. Realizarea unei actiuni de prevenire a furturilor din genti si buzunare in mijloacele de transport in comun. Calatorii care se deplaseaza cu mijloacele de transport in comun din mun. Pitesti vor primi flyere si recomandari preventive privind modalitatile de protectie a bunurilor personale.
– 01 octombrie Activitati dedicate Sigurantei rutiere – Vor fi afisate, in spatiile de lucru cu publicul, ale I.P.J. Arges, imagini de la accidente rutiere, iar pe ecranele LCD vor rula spoturi preventive pe diferite teme: viteza excesiva, indisciplina pietonilor, centura de siguranta, consumul de alcool, neatentia la volan, etc.
De asemenea, va fi organizata o actiune preventiva pe linia vitezei excesive. Cu aceasta ocazie, vitezomanii vor fi opriti in trafic, avertizati si le vor fi prezentate pe laptop, spoturi preventive privind consecintele vitezei excesive, actiunea avand drept scop sensibilizarea si responsabilizarea conducatorilor auto.{loadposition inside}

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90