930 x122 grota rece

alexandru marius stanca

SARE, SE CAȚĂRĂ ȘI FACE SALTURI PE STRĂZILE PITEȘTIULUI!

Alexandru Marius Stanca are 16 ani şi o pasiune mai puțin obişnuită în România: parkour (disciplină care te ajută să treci peste orice obstacol prin găsirea celui mai eficient şi mai rapid mod de a ajunge dintr-un punct în altul folosind doar mijloacele propriului tău corp – prin sărituri, cățărări, salturi, mers târâș sau echilibristică).

Citiți și: Exclusiv. Tragedie în Pitești: Tânără de 34 de ani decedată subit. Avea un copil de 3 ani

Alături de câţiva prieteni se antrenează în diverse locuri pe străzi, cum ar fi piaţa Smârdan, parcul Ştrand sau în fața Universităţii din Piteşti. „M-am apucat de parkour pentru că mi-am dorit să fac breakdance. Mă ajută. Mă forţeză să îmi ating limitele şi să le depăşesc. Poţi să diversifici, tot timpul apare ceva nou. Este implicat atât fizicul, cât şi psihicul.”, ne spune Alexandru. „Ideea este să ajungi cât mai repede posibil de la un punct A la un punct B. Mâinile julite, coatele julite sunt la ordinea zilei!”, adaugă adolescentul. Alexandru și prietenii lui se inspiră din filmuleţele postate pe internet care prezintă scene de parkour. „Mi-a fost frică la început, dar am depășit teama. Trebuie să ai voinţă să faci așa ceva.”, precizează Alexandru Marius Stanca.

Are în plan ca împreună cu un prieten să filmeze un videoclip pe ritmurile melodiei „Happy”, cântată de Pharrell Williams. Amintim că melodia a fost folosită recent de piteșteanul Bogdan Jianu pentru un videoclip de promovare a municipiului Târgoviște. (Foto: Facebook Stanca Alexandru)

Citiți și: Sancțiuni mari pentru oamenii care nu fac acest lucru

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90