930 x122 grota rece

Scapati de vecinii rau-platnici daca incheiati contracte individuale la Termoficare

mm Pitesti. 29 iulie 2009. Serviciul Public de Termoficare.
Astazi, in premiera pentru Pitesti, Serviciul Public de Termoficare a realizat o simulare a furnizarii de energie termica, astfel incat sa fie descoperite eventualele puncte slabe ale circuitului primar, pentru remedierea lor. Obiectivele aceste simulari au fost mai multe. In primul rand, reducerea numarului si amplorii avariilor pe perioada de iarna. In al doilea rand, s-a incercat sa se vada in ce masura CET Nord poate furniza singur energia termica in Pitesti la iarna. Administratia locala pitesteana intentioneaza sa foloseasa la iarna numai potentialul CET Nord, care este dotat cu tehnologie mai noua si inregistreaza pierderi mai mici, spre deosibire de CET Sud, care are pierderi de 40-45% pe circuitul primar. Planul Serviciul Public de Termoficare contine si acoperirea, cel putin anul acesta, a cartierului Trivale, acolo unde vor fi date in folosinta trei puncte termice ce vor fi transformate in centrale de bloc, si vor mai fi achizitioanate si date in folosinta, daca procedurile de licitatie vor permite pana in luna decembrie, alte 5 astfel de puncte termice transformate in centrale. Astfel, CET Nord ar urma sa furnizeze energie termica in restul Pitestiului, iar locuitorii din cartierul Trivale vor beneficia de avantajele centralelor de asociatii. Achizitia echipamentului pentru cele 5 noi centrale va fi aprobata in urmatoare sedinta ordinara a Consiliului Local.

In Razboieni- prima asociatie de proprietari cu facturare individuala
Facturarea individuala reprezinta cea de a doua decizie importanta pe care Serviciul de Termoficare o va pune in practica. Prin aceasta metoda, au de castigat atat societatea municipalitatii, cat si asociatiile de proprietari si consumatorii buni-platnici. Practic, printr-o facturare individuala, societatea va incasa direct de la consumator contravaloarea facturii si, in cazul in care nu va fi achitata la timp, conform legii, pot fi debransati. de altfel, primarul Tudor Pendiuc a precizat ca deja s-au incheiat asemenea contracte la o asociatie din Razboieni. “ Le transmit tuturor presedintilor de asociatii de locatari ca noile contracte cu Serviciul de Termoficare pornesc de la zero. Datoriile catre Termoficare 2000 SA, daca nu vor fi achitate, vor fi recuperate in instanta. Ceea ce incercam acum sa facem prin noile contracte si prin facturarea individuala este sa scapam de restantieri. Vom avea posibilitatea, conform legii 230/2007, nu la toata scara sau la asociatie. Ceic are stiu ca au restantieri, ar trebui sa treaca pe noul sistem de facturare, pentru ca este in avantajul tutror, altfel riscam sa nu mai primim din nou apa calda, iar la iarna sa ramanem fara caldura. Informatii despre dosarul care trebuie depus cu solicitarea se pot primi fie de la primarie, fie de la Serviciul Public de Termoficare”, a precizat Tudor Pendiuc. Conform dispozitiilor art.38, alin.1, litc) din legea nr.325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termica, utilizatorii de energie termica au obligatia: sa permita accesul operatorului care are si calitatea de furnizor la instalatiile de utilizare a energiei termice aflate in folosinta sau pe proprietatea sa, pentru verificarea functionarii si integritatii acestora ori pentru debransarea/ deconectarea instalatiilor in caz de neplata sau de avarie”. Totodata, conform art.15 din Legea nr.230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari : „Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz”.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90