930×122 CAPRA 5

saracie

Se redefineste saracia!

Consiliul Local al municipiului Pitesti se pregateste sa adopte o hotarare care vizeaza stabilirea bunurilor pe care o persoana nu le poate avea daca doreste ajutor social. Hotararea este in concordanta cu noile prevederi legale privind acordarea venitului minim garantat. Consiliul Local va aproba atat lista privind „Limita veniturilor nete care se pot obtine de catre persoanele
beneficiare de ajutor social din cresterea si valorificarea animalelor, realizate in gospodarie”, dar si „Limitele minime ale veniturilor medii lunare obtinute din vanzarea si utilizarea terenurilor, cladirilor, spatiilor locative de catre persoanele beneficiare de ajutor social”.

Proiectul de hotarare se afla deja in dezbatere publica la Primarie.
Iata care sunt veniturile potentiale avute in vedere de catre autoritati si pentru care nu se acorda ajutor social:

Limita veniturilor nete care se pot obtine din cresterea si valorificarea animalelor, realizate in gospodarie:
Porcine -120kg – 700-900 lei pe an
Oi – 100-200 lei pe an
Capre – 100-200 lei pe an
Cai – 400 – 2.500 lei pe an

Limitele minime ale veniturilor medii lunare obtinute din vanzarea si utilizarea terenurilor, cladirilor, spatiilor locative
La vanzare locuinte, intre 75.000 de lei pe an (garsoniere) si 198.000 de lei pe an (apartament cu 4 camere). La inchirierea de locuinte, veniturile avute in vedere sunt 4.700 lei (garsoniera), minimum, si 9.900 de lei pe an (apartament cu 4 camere).

Lista bunurilor care nu sunt considerate de stricta necesitate pentru nevoile familiale
Iata insa si care sunt bunurile care nu sunt considerate a fi necesare pentru nevoile unei familii si pentru care, daca le ai, nu se mai acorda venit minim garantat: cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu, anexele gospodaresti, case de vacanta, piscine, aparate de filmat, camere video, video-interfon, amplificatoare audio, combine audio-video, laptop-uri, copiatoare xerox, tablouri si obiecte de arta, autoturisme, autoutilitare, autocamioane de orice fel, motorete, scutere, utilaje agricole, utilaje pentru mica productie (masina de tricotat, de exemplu), depozite bancare.

 

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3