930×122 CAPRA 5

handmade

ȘI-A DAT BURSA PE-O MAȘINĂ DE CUSUT! IATĂ PENTRU CE!

„Îmi place cam tot ce ţine de handmade. Ăsta este şi motivul pentru care m-am apucat eu însămi de aşa ceva”, ne spune Irina Roşianu. Pe lângă ceasuri, inele, cercei, brăţări, cutii pentru bijuterii sau suporturi pentru fotografii, talentata piteșteancă, în vârstă de 20 de ani, transformă până şi o banală linguriţă într-o operă de artă.

Citiți și: Pitești. Tragedie în Trivale, acum! A murit

Lucrează doar cu mâinile, fără instrumente speciale

„Acum vreo două săptămâni m-a întrebat o prietenă dacă aş putea să îi fac o lingură cu Mickey Mouse şi am zis să încerc. Între timp s-au acumulat şi alte comenzi! M-am chinuit, nu glumă!, să îmi iasă feţele personajelor. Eu lucrez doar cu mâinile, nu am instrumente speciale. Sunt lucruri făcute cu migală”, mărturisește Irina. Linguriţele modelate manual sunt realizate din lut polimeric.

Citiți și: Exclusiv. Moarte înfiorătoare a unui cadru medical din Pitești, acum!

Studentă în anul II la Facultatea de Ştiinţe Economice, secţia Cibernetică, a Universității Transilvania din Braşov, Irina Roșianu a intrat în lumea handmade în urmă cu trei ani, după ce, din curiozitate, a văzut diferite tutoriale pe internet.

Și-a cumpărat o mașină de cusut din banii de bursă

„Mă relaxează această activitate şi, pe lângă faptul că a început ca un hobby, reprezintă o mare parte din sufletul meu! Vreau să continui să mă perfecţionez şi să încerc şi alte tehnici şi materiale noi. Pentru viitor iau în calcul posibilitatea să îmi deschid un butic. Oricum după ce termin facultatea și masterul”, adaugă Irina. A participat la diferite târguri organizate în Piteşti, iar feedback-ul a fost unul extrem de pozitiv. Cei care i-au apreciat munca au comandat şi cu următoarea ocazie.

Mai mult, pe site-ul său creat special Irina Roșianu primeşte comenzi din mari oraşe ale ţării, ca de pildă Timişoara, Iaşi sau Cluj. „Mi-am cumpărat chiar şi o maşină de cusut din banii de bursă. Vreau neapărat să o folosesc! Voi face și papioane, fundiţe, huse haioase pentru telefoane mobile, dar și hăinuţe”, afirmă studenta. Preţurile nu sunt mari. De exemplu, un accesoriu pentru telefon costă 3 lei, o pereche de cercei – 5-6 lei, o brățară – 8 lei, o linguriță – 15 lei, iar un colier – 20 de lei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3