930 x122 grota rece

sindicalisti_protest

Sindicatele argesene protesteaza de 1 iunie!

Pitesti. 22 mai. 2010.
Scoli inchise, transport public blocat, administratie publica inghetata. Asa va arata radiografia zilei de 31 mai in Romania, zi in care zeci de mii de bugetari vor declansa greva generala. Sindicalistii au anuntat ca greva generala ar putea fi urmata de greve succesive in mai multe domenii.

Sinsicalistii argsesni au decis. Nu vor protesta doar pe 31 Mai in cadrul mitingului national de la Bucuresti ci miscarile sindicale vor continua si la Pitesti pe data de 1 iunie. Membrii sindicatelor SANITAS Arges, SIPA Muntenia, Primus Arges, carora li se vor alatura cei de la Cartel Alfa, BNS si Sed Lex, vor continua protestele inmpotriva masurilor Guvernului privind reducrile salariale si a pensiilor.
Bugetarii argeseni s-au inatalnit la finalul acestei saptamani pentru a discuta si au cazut de comun acord ca protestele din strada trebuie sa continue cu orice pret. Astfel, pe data de 1 iunie, de ziua copilului, profesorii, medicii si pesonalul sanitar, angajatii din administratia publica si pensionarii se vor strange in fata Prefecturii Arges in cadrul unui protest organizat.Conform liderului de sindicat Adrian Voica, luna acesta zeci de cadare didactice din Campulung Muscel au primit zero lui dupa ce salariile le-au fost diminuate cu 73%. Stelian Ungureanu, liderul sindicatului Primus Arges, a declarat ca sute de angajati din administratie publica judeteana au in prezent salarii care nu depasesc 600 de lei, ceea ce inseamna o batjocura.
Bugetarii sunt hotarati sa blocheze activitatea in intreg blocul administrativ si in invatamant pentru o perioada nelimitata, in cazul in care discutiile de miercuri 26 mai, pe care le vor purta cu premierul Emil Boc, nu vor avea niciun rezultat. Profesorii spun ca vor merge pana la a boicota Bacalaureatul si inscrierea la liceu, adica inghetarea anului scolar.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90