EcoMoto 930×122

gripa-porcina

Trei argeseni vor afla azi daca au gripa porcina

Pitesti.06 noiembrie 2009. DSP Arges.
Inca trei persoane au intrat in atentia Directiei de Sanatate Publica Arges, dupa ce in cursul zilei de ieri, s-au prezentat la Sectia Boli Infectioase Adulti a Spitalului Judetean Arges cu simptomele specifice virusul AH1N1. In plus cele trei personae sunt recent intoarse din calatorii in strainatate si este foarte probabil ca boala sa o fi contactat-o acolo.Pacientii au fost examinati de medici, li s-au recoltat probe din nas si din gat, care au fost trimise spre analiza la Bucuresti, iar rezultatele vor sosi in cursrul acestei zile. Pana la confirmarea ori infirmarea diagnosticului, cei trei argeseni suspecti de AH1N1 au refuzat internarea si se afla izolati la domiciliu, sub tratament cu Tamiflu.
Specialistii afirma ca cea mai comuna si ieftina solutie pentru a va proteja de o posibila imbolnavire de gripa porcina este banala gargara cu apa si sare: la 250 ml apa calda se pune o lingurita de sare grunjoasa si se face gargara, in plus mainile trebuiesc spalate des, printre degete, dar si unghiile. Virusul traieste 5 minute pe mana si maximum 2 zile pe suprafetele dure.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3