930 x122 grota rece

colegiul ic bratianu

TURNUL EIFFEL, BIG BEN SAU EMINESCU, ÎN DESENE DE EXCEPȚIE! EA LE FACE!

„Desenul reprezintă pentru mine o pasiune şi, totodată, o modalitate de exprimare. Este un talent cultivat prin muncă şi dedicaţie. Fiecare desen e o nouă încercare, o experienţă din care învăţ lucruri şi tehnici noi, pe care le împărtăşesc şi altora”, mărturisește Monica Elena Cîrstea.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Taj Mahal, Big Ben sau Turnul Eiffel, în desenele Monicăi

Și pentru că doreşte să urmeze cursurile unei facultăți de arhitectură, Monica îşi pune zilnic imginaţia la încercare, ţinând cont şi de sfaturile primite. “Desenez de când eram mică, dar am început să mă perfecţionez cu doi ani în urmă! Îmi place diversitatea tematică, însă în ceea ce priveşte stilul îl prefer pe cel hiperrealist!”, spune Monica, elevă la Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Cele mai importante obiective turistice pe care le-a văzut în vacanţe sau doar în imagini și filme sunt prezentate sub forma desenului. Taj Mahal (India), Big Ben (Londra), Turnul Eiffel (Paris) sau Palatul CEC din Bucureşti, toate acestea sunt creionate de Monica Elena Cîrstea. Pentru că îi place diversitatea, tânăra, care are 17 ani, desenează şi portrete: Mihai Eminescu, Ion I.C. Brătianu, Cezar Ouatu (cântărețul care a reprezentat România la Eurovision 2013) sau actriţa Aishwarya Rai Bachchan (India).

A participat la concursuri internaționale

„Nu am un program constant alocat pentru  desen, dar estimez că în timpul şcolii petrec 15-20 de ore pe săptămână desenând, iar în vacanţă mai mult, desigur! Am participat la concursuri internaţionale, organizate pe Instagram. Nu am organizat, însă, expoziţii aici pentru că interesul pe plan local pentru promovarea artei este relativ redus. Sunt la un liceu teoretic şi nu am ocazii de afirmare pe plan local la concursuri. Suntem dezavantajaţi. La olimpiada de arhitectură, de exemplu, doar liceele de artă au dreptul să participe!”, precizează Monica.

Pe lângă faptul că desenează, eleva are şi alte pasiuni: filosofia, istoria, matematica, studiul limbilor străine, fotografia, călătoriile, blogging-ul și machiajul (tot o formă de artă, după cum spune ea).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • x spune:

    Ar trebui sa mai invete cateva notiuni legate de perspectiva, de axe, daca tot vorbim de hiperrealism. se vede ca desenele sunt muncite, probabil facute in perioade indelungate de timp, ceea ce e bine, pentru ca-si exerseaza mana. Insa atat la admitere, cat si la facultate, se cere viteza, si corectitudine in desen, in primul rand. Felicitari, si spor la treaba!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3