EcoMoto 930×122

angajare

SOCIETATE DIN PITEȘTI ANGAJEAZĂ

Societatea Apă Canal 2000 S.A. Pitești (cu sediul pe bulevardul I.C. Brătianu, nr. 24A) organizează concurs pentru ocuparea unui post de chimist la Laboratorul Uzinei de Apă Budeasa (punct de lucru comuna Mărăcineni).

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

Viitorul angajat va preleva probele de apă şi va efectua analize.

Condiţiile de participare la concurs pentru postul de chimist sunt următoarele: studii superioare în domeniu absolvite cu diplomă de licenţă; abilităţi de operare PC; apt din punct de vedere medical, domiciliu în localitate sau disponibilitate pentru a face naveta; competență dobândită prin instruire de a efectua încercări prin tehnica AAS.

Citiți și: Anunț oficial: Primăria Pitești angajează!

Concursul constă într-o probă scrisă şi un interviu, transmite Apă Canal.

Tematica pentru concurs:

1. Elemente, mase atomice, combinații chimice, formule chimice, calcul stoechiometric și aplicați;

2. Soluții – definiții, mărimi și unități pentru exprimarea concentrației, echilibre ionice – acizi și baze, apă ca solvent, produsul ionic al apei, scara de pH a concentrației ionilor de hidrogen, indicatori de pH;

3. Gravimetria: ustensile, aparatura și operații folosite în analiza gravimetrică;

4. Analiza volumetrică: clasificarea metodelor volumetrice, soluții standard, soluții titrate, concentrația soluțiilor titrimetrice, titrul soluțiilor, factorul soluțiilor;

5. Analiza fizico-chimică: metode fizico-chimice de analiză (metode spectrometrice de absorbție moleculară și atomică și metode electrochimice);

6. Tehnica securității muncii în laboratoarele de chimie.

Bibliografie:

a) Chimie analitică – C. Nedea – Editura Didactică și Pedagogică – București 1979;

b) Îndrumătorul laborantului chimist – Eugen Pincovschi – Editura Tehnică – București 1975;

c) Legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile, cu modificările şi completările ulterioare.

„Candidaţii vor depune copia actului de identitate, CV și copii ale actelor de studii la ghişeul unic al societăţii, până pe 18 noiembrie 2019, ora 16.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la Serviciul Personal, la numărul de telefon 0248.217.399, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8-16”, transmite sursa citată.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90