930×122 POSADA 5

șoferi băuți

Șofer de Audi, prins de radar cu 127 km/h în localitate

În cursul zilei de ieri, 26 august, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Leordeni, care conducea un autoturism, marca Audi, pe DN 7, pe raza localității Călinești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 127 km/h.

Citiți și: Pitești. Graba strică treaba. Un tânăr de 18 ani a dat de belea în oraș

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

CONDUCEAU SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe DN 7, pe raza localității Bascov, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Citiți și: Vor merge direct la închisoare! Se schimbă legea pentru toți șoferii din România

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

În noaptea de 26 spre 27 august a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Dârmănești, care conducea un autoturism, pe DJ 703, pe raza localității Moșoaia, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş au aplicat peste 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 9 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90