930 x122 grota rece

politia

Argeș. Șoferi penali pe drumurile publice

Argeș. Șoferi penali pe drumurile publice.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș și cei ai structurilor rutiere municipale și orășenești au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

În ziua de 21 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat un bărbat de 24 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism, pe strada Flămânda din Câmpulung, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Conduceau fără permis

În noaptea de 21 spre 22 iulie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 40 de ani, din județul Olt, care conducea un autoturism, pe D.J. 679, pe raza localității Săpata, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Tânăr de 23 de ani cu permis susceptibil a fi fals

În ziua de 21 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au depistat un bărbat de 23 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Călinești, iar cu ocazia controlului, a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile poloneze, susceptibil a fi fals.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, a reieșit faptul că, cel în cauză nu figurează cu permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 323 și 335 din Codul Penal, fiind reținut permisul de conducere, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.

Sancțiunile aplicate de polițiștii argeșeni

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 10 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3