930 x122 grota rece

ministrul apărării

Sorin Pătrașcu din Argeș, mort la datorie. Avea doar 27 de ani

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a făcut primele declarații în legătură cu dubla tragedie din Constanța, unde un avion tip MiG-21 Lancer și un elicopter de salvare s-au prăbușit.

Citiți și: Ministrul Apărării, despre mercenarii romani pe care îi vede Rusia în Ucraina

Acesta a declarat că exclude posibilitatea unui atac în acest moment, iar singurele indicii care au dus la această tragedie ar fi condițiile meteo proaste și starea tehnică a aeronavei.

DECLARAȚIILE MINISTRULUI APĂRĂRII, VASILE DÎNCU

„(…) Din nefericire, am avut astfel de accidente în ultimii ani cu aceste MiG-uri care sunt vechi şi avem şi o stare a vremii destul de proastă în Dobrogea acum.  Probabil a afectat elicopterul mai mult. Nu cred că există alte cauze.

Citiți și: Ministrul Apărării, despre intrarea României în război

Vom comunica opiniei publice rezultatele anchetei şi anchetei parţiale. Nu avem alte indicii în afară de vremea proastă şi starea tehnică a MiG-ului”, a declarat Vasile Dîncu, miercuri seara, la România TV.

„Excludem în acest moment. Nu avem nicio dovadă pentru asta. Spaţiul aerian este supravegheat şi nu poate să treacă nimic fără a fi observat. Deci, în acest moment, nu avem date despre asta. S-a întâmplat de mai multe ori din cauze tehnice să se prăbuşească MiG-urile”, a răspuns Dîncu, întrebat despre posibilitatea unui atac.

Miercuri seara, o aeronavă MiG 21 Lancer din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar în jurul orei 20:00 a dispărut de pe radar.

La foarte scurt timp, s-a prăbuşit şi elicopterul IAR-330 PUMA, care decolase de urgenţă spre zona posibilului impact.

Vă reamintim că, în urma accidentului aviatic și-au pierdut viața 7 militari români. Printre acești militari se află și un argeșean în vârstă de doar 27 de ani. Subiectul pe larg, AICI: Argeșean de 27 de ani, mort în tragedia de la Constanța.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3