930×122 CAPRA 5

dan vîlceanu

Spaima românilor: Salariile și pensiile vor fi plătite pe sfârșit de an?

Ministrul interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu a declarat despre pensii și salarii că „nu se pune problema” neplății.

„Întotdeauna se găsesc soluții pentru a se plăti pensiile și salariile. Nu se pune problema. Sunt metode pentru a acoperi, dacă e cazul, cheltuielile cu pensiile și salariile”, a declarat Dan Vîlceanu marți, la Digi24.

De asemenea, ministrul a mai adăugat faptul că, chiar dacă Guvernul interimar nu poate face o rectificare bugetară, pentru că nu poate adopta ordonanțe de urgență, va găsi soluții pentru plata pensiilor și salariilor.

„Am trimis deja o circulară la toate ministerele, ne comunică sumele pe care le vor aduce în fondul de rezervă și putem să folosim și această variantă”, a mai declarat Dan Vîlceanu.

În ceea ce privește creșterea pensiilor și alocațiilor propusă de PSD, ministrul Finanțelor a precizat că discuțiile pe această temă vor continua, pentru că nu s-a ajuns încă la un acord.

„Oricum, în calculul bugetului pe anul viitor noi luaserăm în considerare ceea ce legea prevede deja: la alocații, acea creștere la 243 (de lei – n.r.) și 486 (de lei – n.r.) și, în cazul pensiilor, creșterea dată de inflație și de jumătate din creșterea salariului mediu brut.

Creșterile de care vorbim acum sunt mai mari decât presupune legea și vom găsi o variantă astfel încât ele – dacă vom ajunge la o înțelegere – să crească și mai mult. Vor crește, dar într-o marjă în care să putem plăti”, a precizat Dan Vîlceanu.

Foto descriptiv: Playtech.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90