New Profesional Consult 930 x 122

autostrada

Spaima șoferilor! Se întâmplă pe Autostrada București – Pitești!

Spaima șoferilor! Se întâmplă pe Autostrada București – Pitești!

Citiți și: Oficial, în Argeș. Trafic închis, nicio mașină nu are acces mâine

Firma Intetra din Turcia a depus o contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) împotriva deciziei Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de a descalifica oferta sa pentru contractul de modernizare a sistemului de monitorizare și informare pe autostrăzile din România.

Oferta Intetra a fost considerată inacceptabilă de către CNAIR, declanșând astfel procedura de contestare, scrie ziarulhr.ro.

Citiți și: Lăsați-vă mașinile acasă! Ce a fost ieri este „pistol cu apă”! Urmează coșmar!

Acest contract, în valoare de peste 100 de milioane de lei, vizează montarea de radare, camere video, panouri de informare, cântare și senzori meteo pentru polei pe Autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 București-Ploiești.

În aprilie 2023, CNAIR a primit trei oferte pentru acest contract, iar ofertele primite au fost de la mai multe companii.

Spaima șoferilor! Se întâmplă pe Autostrada București – Pitești!

Sistemul propus pentru modernizare va include radare fixe pentru măsurarea vitezei, camere video CCTV cu funcție de recunoaștere automată a plăcuțelor de înmatriculare, panouri de informare cu mesaje variabile, cântare pentru vehicule, și stații meteo cu senzori de polei.

De asemenea, vor fi instalate echipamente pentru detecția incidentelor și pentru măsurarea vitezei între nodurile de circulație.

„Obiectul contractului il reprezinta ”Sistem de monitorizare si informare asupra traficului si a condițiilor de circulație pentru Autostrada A1 București – Pitești, Autostrada A2 București – Cernavodă, Autostrada A3 București – Ploiești, DN 1 București – Ploiești”, în conformitate cu prevederile contractului de lucrări”, arată documentația SEAP.

Pe Autostrada A1 București – Pitești vor fi montate:

48 de sisteme de detecție incidente,

33 de camere mobile,

8 camere CCTV,

5 stații meteo cu 4 senzori de polei,

22 panouri cu mesaje variabile noi VMS (ambele căi)

16 panouri VMS pe bretele,

2 sisteme cu bucle inductive pentru măsurarea vitezei între nodurile de circulație

și 2 echipamente pentru cântărirea din mers a camioanelor.

Camerele video CCTV vor avea funcții cu sistem de mișcare și panoramare (Pan Tilt & Zoom),

iar cele fixe cu Zoom fix.

Contractul este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Iar prețul ofertei va reprezenta 70% din punctajul final acordat.

Decizia CNSC în acest caz este așteptată în următoarele zile.

Iar procedura se află în etapa concluziilor scrise.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3