Donaris 930 x 122

paula seling

Spectacol inedit în Argeș! O artistă de talie internațională urcă pe scenă

Spectacol inedit în Argeș!

Citiți și: Sunt disponibile invitațiile pentru super spectacolul din Pitești

”Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor” este numele spectacolului care va celebra Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Acesta va avea loc pe data de 1 aprilie 2024 în sala mare a Filarmonicii Pitești, între orele 18.00-21.00.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești și al Consiliului Județean Argeș. Parteneri sunt și Filarmonica Pitești, Palatul Copiilor Pitești, Centrul Cultural Județean pentru Cultură și Arte Argeș, respectiv Școala Populară de Arte și Meserii Pitești.

Citiți și: Eveniment inedit în centrul Piteștiului!

Spectacolul este dedicat tuturor persoanelor cu autism și tulburări de spectru autist din județul Argeș și nu numai.

Spectacol cu artiști de renume

Potrivit organizatorilor, la eveniment vor fi prezenți numeroși artiști. Este vorba despre interpretele de muzică populară Elisabeta Turcu, Emilia Ghinescu și Emilia Dorobanțu.

De asemenea, participă și orchestra Doina Argeșului condusă de maestrul Cătălin Iancu, geniul țambalului argeșean, Cătălin Iancu Junior, dar și Grupul Folcloric Doruri Muscelene și Grupul ”Flori Argeșene”.

Spectacolul se va încheia într-un mod extraordinar, cu un recital susținut de artista de talie națională și internațională, Paula Seling.

Publicul va avea parte de momente unice și emoționante

Grupul de copii și tineri speciali „Dansatori divini”, coordonat de profesorul Corina Voicilă, va oferi o reprezentație extraordinară.

De asemenea, participanții vor avea ocazia să cânte împreună cu talentata Aneta Maria Geanina Chiriac. Aneta este eleva mezzosopranei Adina Sima, din cadrul Școlii de muzică „Musicando con Adina Sima”.

Pentru a oferi o șansă cât mai mare de recuperare copiilor și tinerilor cu autism, în cadrul evenimentului va avea loc o licitație de obiecte de colecție. Acestea vor fi oferite de invitații prezenți la eveniment. Printre ei se numără și renumiți meșteri populari din județul Argeș care vor urca pe scenă pentru a face și o scurtă demonstrație (Tică Vasile – țiteră, Eduard Leață – chitară, Mădălina Lupu – nai).

De asemenea, vor fi scoase la licitație și obiecte mai mici. Vorbim despre iconițe pe lemn, semne de carte pirogravate și realizate prin tehnica șervețelului, cărți cu desene realizate prin tehnica zentagle și puse la dispoziție de artistul plastic Anelle B., dar și multe alte surprize.

Participarea la spectacolul se va face pe bază de invitație cu donație. Invitațiile vor fi puse la dispoziția publicului, în cel mai scurt timp. la punctul de lucru al Asociației din bvd. I.C.Brătianu nr.36.

Organizatorii își doresc să pună la dispoziție invitațiile și pe site-ul www.autismulinarges.ro, respectiv pe pagina de facebook a Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș – A.P.C.A. Argeș:

„Ne propunem ca în jurul cauzei de Conștientizare a Autismului să reunim atât factori de decizie, oameni de afaceri, lideri de opinie, părinți, copii, dar și pe toți cei care vor să contribuie la o cât mai bună incluziune socială a persoanelor cu autism, la respectarea drepturilor și intereselor acestora.

”Ore de terapie gratuite”

Toate fondurile strânse în urma evenimentului, vor fi folosite pentru continuarea proiectului „Ore de terapie gratuite” oferite beneficiarilor din cele două centre ale Asociației. Este vorba despre Centrul pentru copii cu dizabilități „Autism Smile”, respectiv Centrul pentru adulți cu dizabilități „Sfântul Mihail”.

Spectacolul va fi prezentat de Dana Popescu, realizator emisiuni Antena3 Pitești, și de Constantin Pașol, realizator programe Radio Antena Satelor.

Acesta va fi transmis live pe paginile de facebook ale partenerilor noștri. Adică pe pagina Primăriei Municipiului Pitești, Consiliul Județean Argeș, dar și pe politikia.ro și a altor parteneri media.

Marșul solidarității

În scopul promovării și respectării drepturilor și intereselor persoanelor cu autism, Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș va organiza și Marșul de solidaritate. Acesta va avea loc în centrul Municipiului Pitești pe data de 2 aprilie, chiar de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

La această acțiune sunt așteptați să participe cât mai mulți reprezentanți ai asociațiilor și ONG-urilor de profil din județul Argeș.

De asemenea, sunt bineveniți toți cei care doresc să susțină cauza de conștientizare a nevoilor speciale ale persoanelor cu dizabilități și să contribuie la creșterea gradului de incluziune socială a acestora.”

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90