930×122 CAPRA 5

    Inot_CSM

    23 de medalii pentru CSM şi LPS Piteşti în primele două zile ale naţionalelor de nataţie

    Joi au început Campionatele naţionale de nataţie pentru seniori şi juniori, în bazin de 25 de metri. La competiţia care se desfăşoară la Hunedoara participă şi sportivii a două cluburi din Piteşti: CSM şi LPS-CSU. După două zile de concurs, la jumătatea lui, bilanţul este excelent pentru amândouă grupările: 23 de medalii cucerite împreună, dintre care 6 de aur! Nivelul este foarte ridicat, în primele două zile căzând şi trei recorduri naţionale de seniori, unul vechi de 15 ani!

    Tot ce are înotul românesc mai bun este prezent la Hunedoara în aceste zile, inclusiv consacraţii Camelia Potec, Ioan Ştefan Gherghel, Dragoş Agache, Norbert Trandafir şi alţii, medaliaţi la Olimpiade, Mondiale sau Europene în anii trecuţi. CSM Piteşti şi LPS-CSU Piteşti au trimis şi ele cele mai bune loturi, pentru a aduna cât mai multe medalii şi a reuşi cele mai bune rezultate. Şi, obiectivele par să fie îndeplinite, dacă ne uităm peste rezultatele înregistrate în primele zile! Împreună, CSM şi LPS-CSU au cucerit 23 de medalii la seniori şi juniori, 6 de aur, 9 de argint şi 8 de bronz.

    Regulamentul competiţiei este simplu: în fiecare zi, dimineaţa au loc seriile de calificare şi, în funcţie de rezultatele obţinute pe fiecare probă, seara se desfăşoară finalele. După contabilizarea rezultatelor la seniori, se face apoi un clasament separat din timpii obţinuţi, pentru juniori. Astfel, se întâmplă ca juniorii care nu au putut să acceadă în finală, să se aleagă şi ei cu medalii!

    LPS punctează cu seniorii
    Liceul cu Program Sportiv se bazează pe „veteranele” Ioana Alexandra Popa, Cristina Tătar şi Alexandra Dobrin, printre altele. În primele două zile, sportivii acestui club au obţinut 8 medalii la seniori şi 3 la juniori. Ioana Alexandra Popa este vedeta, ea reuşind să câştige probele de 50 metri bras, 100 metri bras şi 200 metri mixt! În plus, ea a contribuit şi la argintul cucerit de ştafeta de 4×50 metri liber!

    Aur (seniori): Ioana Alexandra Popa (50 bras, 100 bras, 200 mixt)
    Argint (seniori): Alexandra Dobrin (100 spate), Cristina Tătar (50 fluture), ştafeta 4×50 feminin (Popa, Dobrin, Dumitru, Tătar)
    Bronz (seniori): Alexandra Dobrin (200 spate), ştafeta 4×50 liber masculin (Matei, Popa, Ioniţă, Tătar)
    Aur (juniori): Răzvan Duţă (400 mixt)
    Bronz (juniori): Andreea Dumitru (50 bras), ştafeta 4×50 liber masculin (Duţă, Constantin, Drăghici, Gheorghe)

    CSM are o echipă puternică de juniori
    Dacă LPS-CSU se bazează foarte mult pe înotătorii consacraţi, CSM mizează pe o echipă de juniori performantă şi de mare viitor, din care se remarcă Alexandra Ciorobea, care a izbutit la cei 15 ani ai ei să urce de trei ori pe podium la seniori! Şi juniorul Răzvan Tudosie a produs o mare-mare surpriză! În finala probei de 50 metri bras, el a terminat al doilea, la doar 18 sutimi de secundă de câştigătorul Valentin Preda, dar cu o sutime înaintea unui alt înotător consacrat, Dragoş Agache! În total, CSM a adunat 4 medalii la seniori şi 8 la juniori.

    Argint (seniori): Răzvan Tudosie (50 bras)
    Bronz (seniori): Alexandra Ciorobea (50 bras, 100 bras, 200 mixt)
    Aur (juniori): Alexandra Ciorobea (200 mixt), Laurenţiu Barbu (50 bras)
    Argint (juniori): Alexandra Ciorobea (50 bras, 100 bras), Izabella Răduţă (100 spate, 200 spate), ştafeta 4×50 liber feminin (Bogdăneci, Prioteasa, Răduţă, Ciorobea)
    Bronz (juniori): Ana Maria Prioteasa (200 spate).

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3