New Profesional Consult 930 x 122

Nicolae_Dobrin

4 ani de la dispariţia marelui Nicolae Dobrin

Astăzi, 26 octombrie 2011, se împlinesc patru ani de când cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Nicolae Dobrin, a decedat, lovit crunt de o boală nemiloasă. Ca în fiecare an, din 2008 încoace, suporterii echipei FC Argeş comemorează tristul eveniment la mormântul idolului lor. Azi, la ora 17, la mormântul Gâscanului de la Cimitirul Sf. Gheorghe, sunt aşteptaţi toţi cei care l-au iubit pe Prinţul din Trivale.

Fanii alb-violeţi întâmpină în fiecare an ziua de 26 octombrie cu tristeţe. Este ziua în care idolul lor, geniul fotbalului românesc, Nicolae Dobrin, s-a stins din viaţă, măcinat de o boală cumplită. Cel mai iubit fotbalist român al tuturor timpurilor a rămas, pentru ei, Dobrin, şi nimeni altcineva nu îi va lua locul în inima lor plină de durere. Azi, la cimitirul unde este înmormântat „nea Gicu”, suporterii îi vor cinsti memoria cu buchete de flori, gânduri frumoase, lumânări aprinse şi speranţe că vremurile trecute se vor întoarce. „S-au împlinit patru ani de când maestrul Nicolae Dobrin nu mai este printre noi. Au fost patru ani de suferinţă, şi mai ales în care clubul nostru drag şi-a pierdut strălucirea de altădată din cauza celor care au pus mâna ilegal pe echipa piteştenilor. Indiferent de situaţie, suporterii alb-violeţi nu-l vor uita pe cel care a scris istoria clubului FC Argeş, pe Prinţul din Trivale”, scriu fanii într-un comunicat publicat pe site-ul lor.

Nicolae Dobrin a murit cu o zi înainte ca echipa să joace la Alba Iulia un meci de campionat. Înainte de plecarea în deplasare, jucătorii au trecut pe la capelă, acolo unde era depus sicriul Magicianului, şi şi-au luat la revedere de la el, promiţându-i, în acelaşi timp, că vor promova şi vor readuce Argeşul acolo unde a fost odinioară. Din păcate, promisiunea a fost ţinută doar pe jumătate, fiindcă un an mai târziu, din cauza matrapazlâcurilor făcute de patronul clubului, Cornel Penescu, FC Argeş a fost retrogradată în Liga a II-a, acolo unde se zbate pentru supravieţuire, în scandaluri continue şi cu evoluţii oscilante, de la acceptabile la foarte slabe.

Nicolae Dobrin a fost înmormântat în lunea imediat următoare, pe 29 octombrie, după o ceremonie la stadionul care îi poartă numele, la care au asistat 15.000 de oameni, şi la care au fost prezente numeroase personalităţi ale vieţii sportive, publice, politice şi artistice, printre care Adrian Păunescu şi Gheorghe Zamfir. Însuşi preşedintele ţării, Traian Băsescu, a trecut într-una din zile pe la căpătâiul Prinţului din Trivale, şi i-a cinstit memoria marelui fotbalist român, aducând o coroană de flori!

Azi, Gazeta Sporturilor a scos la vânzare împreună cu ziarul un DVD cu momentele memorabile ale celui care a refuzat pe Steaua şi Dinamo, a ignorat cererea disperată a Realului Madrid şi care şi-a sacrificat cariera la echipa naţională de fotbal, nedorind să părăsească Argeşul iubit!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90