EcoMoto 930×122

Ungur_BRD

Adrian Ungur s-a calificat în optimi la turneul de la Bucureşti

Tenismenul piteştean l-a învins ieri, în primul tur al BRD Năstase-Ţiriac Trophy de la Bucureşti, pe cehul Lukas Rosol, cu scorul de 6-4, 6-1. Adrian Ungur este, alături de Marius Copil, singurul român rămas pe tabloul principal al turneului. Pentru această performanţă, Ungur şi-a asigurat un CEC de 6.500 de euro şi 20 de puncte ATP. În optimi, el îl va întâlni pe brazilianul Joao Souza, cel care ieri a înregistrat surpriza, eliminându-l pe Tommy Robredo, cap de serie nr. 4.

Meciul dintre Ungur şi Rosol s-a disputat pe arena centrală şi era ultimul înainte de demonstraţia senzaţională, în care Ilie Năstase, Yannick Noah, Younes El Aynaoui şi Mansour Bahrami urmau să facă spectacol, astfel că tribunele s-au umplut aproape până la refuz. Nici piteşteanul Ungur nu a vrut să-i facă pe fanii tenisului să aştepte, aşa că s-a grăbit să-l expedieze la vestiare pe cehul Rosol, nimeni altul decât cel care a contribuit la victoria categorică a Cehiei din Cupa Davis, în faţa României, cu câteva zile mai devreme.

În primul set, ambii jucători şi-au valorificat serviciul în primele game-uri, un singur break al lui Ungur fiind de ajuns pentru ca românul să-şi adjudece setul. Ungur a început tare şi setul al doilea, cu un game câştigat pe propriul serviciu şi un break rapid, după care jocul a curs în favoarea lui şi al doilea break nu a mai surprins pe nimeni, astfel că scorul a înregistrat o diferenţă categorică 6-1.

Înainte de meciul dintre cei doi, diferenţa în clasamentul ATP era de 57 de locuri în favoarea cehului (74 Rosol, 131 Ungur), dar pe teren aceasta a fost anihilată total de tenismenul piteştean.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90