930×122 CAPRA 5

    Ioana_Popa

    Alexandra Popa a doborât un record vechi de 15 ani!

    Înotătoarea piteşteană Ioana Alexandra Popa a reuşit o performanţă deosebită în prima zi a Campionatelor naţionale de nataţie în bazin scurt, de la Hunedoara. Ea a doborât un record naţional vechi de 15 ani, care aparţinea unei alte piteştence, Larisa Lăcustă! Alexandra a îmbunătăţit cea mai bună performanţă la seniori, în proba de 50 metri bras, cu 17 sutimi de secundă. Aflată într-o formă de zile mari, Ioana Alexandra Popa a izbutit s-o învingă chiar şi pe Camelia Potec, la 200 metri mixt!

    Naţionalele de nataţie au început în forţă! În chiar prima finală a concursului care se desfăşoară pe durata a patru zile, a căzut un record naţional! Performera a fost piteşteanca Ioana Alexandra Popa, care a reuşit un excelent rezultat de 32,25 secunde la 50 metri bras, cu 17 sutimi de secundă mai rapid decât timpul pe care o altă piteşteancă, Larisa Lăcustă, îl obţinea în anul 1996 la un concurs internaţional de la Imperia (Italia).

    Şi Alexandra nu s-a oprit aici! Într-o altă cursă, la 200 metri mixt, piteşteanca a izbutit s-o învingă pe Camelia Potec la o distanţă de 5 secunde (aproximativ o lungime de corp)! De altfel, Camelia Potec s-a prezentat la Hunedoara într-o formă ceva mai slabă, ea fiind învinsă şi de ex-piteşteanca Ionela Cozma (acum la Dinamo) în proba ei favorită, de 400 metri liber.

    Ioana Alexandra Popa concurează pentru LPS-CSU Piteşti, dar ea trăieşte acum în Statele Unite ale Americii. Alexandra este studentă la University of Alabama Crimson Tide, din oraşul Tuscaloosa, un puternic centru universitar la care piteşteanca a obţinut o bursă de studii şi unde este colegă cu numeroase înotătoare de valoare, precum medaliatele olimpice Anne Poleska sau Agustina de Giovanni! Alexandra are 20 de ani (împliniţi de ziua Americii, pe 4 iulie) şi a fost antrenată la LPS-CSU Piteşti de Angela Covic.

    Alte două recorduri au căzut
    În primele două zile de concurs au căzut trei recorduri naţionale vechi. În afară de cel izbutit de Ioana Alexandra Popa, alţi doi sportivi care au trecut pe la Piteşti au reuşit performanţe deosebite. Ionela Cozma, sportivă descoperită şi antrenată de profesoara Gica Deac, a doborât un record naţional ce a fost obţinut înainte de Revoluţie! Ionela a îmbunătăţit cu 9 sutimi de secundă timpul obţinut în anul 1989 de stelista Silvia Copariu în proba de 50 metri fluture feminin! În sfârşit, al treilea nou record naţional a fost izbutit de Norbert Trandafir, la 100 metri liber masculin. El a bătut timpul lui Nicolae Ivan de la Mondialele de la Perth (Australia) în 1998.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3