Donaris 930 x 122

Alina_Zaharia_judo

Alina Zaharia şi Monica Grecu, campioane europene la judo!

Două sportive legitimate la Clubul Sportiv Municipal Piteşti au reuşit să cucerească medalia de aur la Campionatele Europene de judo, stilul ju-no-kata. Alina Zaharia (foto) este medaliată cu bronz şi la Campionatul Mondial, în timp ce pentru Monica Grecu, competiţia care a avut loc la Praga a fost prima de acest gen. Sportivele sunt antrenate la CSM Piteşti de tehnicianul Cornel Pălărie.

Alina Zaharia şi Monica Grecu sunt coechipiere de puţin timp, după ce colega primeia, Alina Cheru, a rămas însărcinată şi a trebuit să renunţe la sport. Cele două s-au luptat pentru supremaţia continentală cu sportive din Italia şi Olanda. Alina Zaharia a declarat, într-o conferinţă de presă, că la final a fost o tensiune incredibilă, dat fiind faptul că juriul întârzia să afişeze rezultatele oficiale. „Până la urmă am terminat acest Campionat European pe primul loc ceea ce este o mare realizare pentru noi şi o mare mândrie”, a declarat Alina, care este şi profesoară de educaţie fizică.

Stilul ju-no-kata este arta judo-ului. A fost dezvoltat de la Kodokan în anul 1887 de către medicul Akiyama Shinobu, care s-a inspirat de la o salcie, pe care a privit-o atunci când medita. În timp ce alţi arbori şi-au pierdut o parte din ramuri din cauza greutăţii zăpezii, salcia doar s-a aplecat, apoi s-a scuturat şi a renăscut fără a se deteriora. Ca şi salcia, practicanţii ju-no-kata îşi folosesc iscusit flexibilitatea cu scopul de a învinge puterea adversarului. Ju-no-kata poate fi practicat de două persoane, este un stil lent la început, cu intenţia de a câştiga echilibru şi forţă. Treptat, viteza şi forţa cresc. Secretul este ca mişcările să aibă un flux lin şi ritmic, iar practicanţii să fie pe deplin conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3